Juhtúrós pogácsa

Egy falat inspiráció egy klasszikus vendégváróhoz, a juhtúrós pogácsához

Lehetőség szerint süsse PlusSteam (extra gőz) vagy alacsony páratartalmú gőzprogramon, így jó magasra feljön, és szépen elválnak a rétegek.

Hozzávalók

Kb. 60 darabhoz:

 

A tésztához:

250 g vaj

300 g juhtúró

500 g liszt

50 ml tejföl

120 ml tej

fél ek. só

30 g friss élesztő

2 tojás +1 tojás a kenéshez

Bővebben

Elkészítés

1) Összeállítjuk a tésztát

A vajat összedolgozzuk a juhtúróval, majd hozzáadjuk a sót és a tejfölt is. Hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a tojásokat és az élesztőt, jól összedolgozzuk és konyharuhával letakarva, langyos helyen egy órán át kelesztjük.

2) Kiszaggatjuk a pogácsákat

Lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra kinyújtjuk, és kislyukú szaggatóval kiszaggatjuk. 15 percig még pihentetjük a sütőpapírral letakart sütőlapon, majd megkenjük felvert tojással.

3) Megsütjük

180 fokra előmelegített sütőben, gőzprogramon 15-20 perc alatt készre sütjük.