Eperhab habcsókkal


Egy falat inspiráció egy habkönnyű, édes finomsághoz,

Amivel nem lehet betelni.

Édes habcsók, selymes tejszín, friss, zamatos eper. Már ha az alaprecept szerint készítjük. De tehetünk bele meggyet, sárga- vagy őszibarackot, de akár a málnát is.

Hozzávalók

2 tojásfehérje, 132 g kristálycukor, 300 g eper, 200 g szeletelt mandula, 5 dl habtejszín, 1 db vaníliarúd, 1 ek. porcukor

Elkészítés

1) Megsütjük a habcsókokat

A habcsókhoz a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, úgy, hogy 130 g kristálycukrot kanalanként adagolunk hozzá. A sütőt 125 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk a kemény, fényes, cukros habot. 1 óra alatt készre sütjük a habcsókokat, majd nyitott ajtónál hagyjuk őket kihűlni, megszikkadni.

2) Epres krémet készítünk

Az epret felnegyedeljük, és összeforgatjuk 2 evőkanál kristálycukorral. Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a szeletelt mandulát, majd félretesszük kihűlni. Egy keverőtálban robotgép segítségével elkezdjük habosra verni a tejszínt és egy vaníliarúd kikapart magjait, miközben több részletben hozzáadjuk a porcukrot. Amikor kemény habot kaptunk, óvatosan beleforgatjuk a cukrozott eper felét.

3) Összeállítjuk a kelyhet

A kihűlt habcsókokat összetördeljük, és összeállítjuk az eton messt. Egy pohár aljára egy kis összetört habcsókot teszünk, amire egy evőkanál epret szedünk, arra pedig 2 evőkanál epres tejszínhabot. Végül egy pár szelet cukrozott eperrel, egy kis habcsókkal és egy teáskanál pirított mandulával díszítjük. 

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.