Biscotti naranccsal és mogyoróval


Egy falat inspiráció

Gondolta volna, hogy

A tejeskávéhoz, kakaóhoz vagy egy finom vörösborhoz kínált biscottit mennyire egyszerű elkészíteni?

Hozzávalók

10 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 10 dkg pörkölt mogyoró, 2 tojás, 1 púpozott teáskanál sütőpor, 1 csipetnyi só, 1 narancs

Elkészítés

1) Összegyúrjuk a tésztát

A vajat és a kristálycukrot habosra keverjük egy konyhai robotgép keverőtáljában. Egyesével hozzáütjük a tojásokat, és egyenletesen eldolgozzuk őket a masszában. 30 dkg iszthez hozzáadunk egy púpozott teáskanál sütőport és egy csipetnyi sót is szórunk bele. A lisztet több adagban hozzákeverjük a tésztához, és szép sima állagú tésztát gyúrunk belőle. Hozzáadunk 10 dkg pörkölt mogyorót és egy narancs lereszelt héját, majd az egészet kézzel, óvatosan összeforgatjuk

2) Ropogós süteményeket készítünk

Finoman belisztezzük a kezünket és a már két részre osztott tésztát is, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin mindkét adagból ellapított kenyérformát formázunk. 170 fokon 20 perc alatt elősütjük a tésztát. Ha kész, pár perc pihentetés után másfél centi vastag szeletekre vágjuk és visszatesszük a sütőbe 170 fokra, ahol a sütemények egyik felét 7-8 perc alatt ropogósra sütjük. Átforgatjuk és ugyanígy megsütjük a másik oldalukat is. Az elkészült süteményeket hagyjuk kihűlni, majd légmentesen zárható edénybe rakjuk, melyben akár két hétig is tárolhatjuk.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.