Banh mi bao

Banh mi bao

                                 Hozzávalók

A bucihoz (20 db):

500 g BL 80 kenyérliszt

20 g friss élesztő

1 tk. cukor

12 g só

280 ml víz

1 késhegynyi aszkorbinsav

 

 A húshoz: 

600 g sertéslapocka

50 g friss gyömbér

1 tk. koriander

2 friss chilipaprika

4-5 gerezd fokhagyma

2 tk. paradicsompüré

1 ek. mirin

1 ek. rizsecet

3 ek. szezámolaj

2 ek. szójaszósz

 

A májpástétomhoz:

250 g csirkemáj

1 kis fej hagyma

1-2 gerezd fokhagyma

30 g vaj

1 mk. majoranna

1 mk. pirospaprika

100 ml tejszín

só, bors

 

A marinált zöldségekhez:

1 sárgarépa

2 retek

1 szál újhagyma

1 chilipaprika

1-2 szál menta

2 tk. só

4 tk. cukor

200 ml víz

1 ek. ecet

Elkészítés

 

Bepácoljuk a húst

A páchoz összekeverjük a hozzávalókat és bekenjük a lapockát. 12-24 órán át pihentetjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 2-2,5 óra alatt puhára sütjük.

Megnézem a beépíthető sütőket

 

Elkészítjük a májpástétomot

Vajon megpirítjuk a fokhagymát, majd a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a fűszereket és belerakjuk a feldarabolt csirkemájat. Megsózzuk és készre pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, majd ha összeforrt, botmixerrel krémesítjük. Felhasználásig hűtőben pihentetjük.

Megnézem a főzőlapokat

  

Marináljuk a zöldségeket

Gyufaszál vastagságúra vágjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a cukrot, sót, összekeverjük és hűtőben pihentetjük 1 órát. A vízhez öntjük az ecetet, majd ezzel öntjük fel a zöldségeket.


 

 

Elkészítjük a bucikat

Az élesztőt, a cukrot, az aszkorbinsavat, egy evőkanál lisztet, 1,5 dl vízzel elkeverünk és fél óráig kelesztjük (kovász). Keverőtálba öntjük a maradék lisztet, a kovászt és a maradék vizet. Alacsony fokozaton simára dagasztjuk (amíg fel nem veszi az összes lisztet). Eggyel nagyobb fokozaton, két-három leállással 20 percig dagasztjuk. Konyharuhával letakarva, 1 órán át kelesztjük.

A megkelt tésztából, 35 grammos kerek bucikat formázunk, majd újabb fél órán át kelesztjük. Gőzprogramon (sütőtől függően: PlusSteam vagy Interval+ vagy Alacsony páratartalom), 105 fokon 12 perc alatt készre sütjük.

Megnézem a gőzsütőket

 

Összeállítjuk a Banh mi bao-t

A bucikat ketté vágjuk, megkenjük májpástétommal, fektetünk rá néhány vékony (3-4 mm) hússzeletet, és megpakoljuk gazdagon a marinált zöldségekkel. 

Bővebben