.

A hazai gasztronómia legjava ismét egy időben, egy helyen. A Gourmet Fesztivál 7. alkalommal vonultatja fel az ország legjobb éttermeit, borászatait, cukrászdáit és csokoládéműhelyeit. Az idei fesztivál témája
a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

Az OTP Bank Gourmet Fesztivál idén is mindenből a legjobbat kínálja majd május 17-20. között,
a Millenáris Parkban.

Mi készül az Electrolux gasztroházban?

Négy napon át, folyamatosan készülnek Banh mi bao szendvicsek az Electrolux gasztroházban. A gőzölt gombócokba isteni sertéskaraj és ropogós zöldségek kerülnek. A bucikat az Electrolux gőzsütőkben frissen készítjük a helyszínen, és a mennyei húsok is egyenesen a sütőből kerülnek majd a szendvicsekbe. Nézze meg élőben, hogy csináljuk! Ha ízlett, vigye magával a receptkártyát, és készítse el otthon saját bao-ját! Ha nem bír várni a fesztiválig, vagy nem tud kijönni, akkor kattintson ide a receptért.

Electrolux a gasztroszínpadon

Ahogy az elmúlt években, idén is Electrolux indukciós főzőlapok, kombi gőzsütők és Assistent robotgépek dolgoznak a fesztivál elismert séfjeinek keze alá a gasztroszínpadon. Fellép többek között Mészáros Ádám, a 2 Michelin csillagos Onyx séfje, valamint Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese, aki idén a Bocuse d’Or versenyen képviseli hazánkat. Kaviár csodát készít az Arany Kaviár séfje, Nyíri Szása. Több külföldi fellépő is megfordul idén a gasztro színpadon: tanulhatunk Kamilla Seidlertől, Latin-Amerika legjobb női séfjétől; Maksut Askar a modern török konyha világába kalauzol; a bécsi 2 Michelin csillagos Steirereck executive séfje, Heinz Reitbauer pedig 5 különleges gombás ételt készít.

Gourmet workshop by Electrolux

Az alkotó kedvű látogatókat Gourmet workshopok várják. Grissinit és málnás tiramisut készíthetünk Pataki Ádámmal és lányaival (Pataki Cukrászda), Fördős Zé megúszós olasz kajákkal készül, “burgerpápa” Jancsa Jani megmutatja a tökéletes otthoni burgerkészítés fortélyait, Vágó Piros glutén- és laktózmentes édesburgonyakrémes pitéjét hozza el, a balatoni Kistücsök sztárséfje, Jahni László pedig halgombócot készít korhely halszószban a workshop résztvevőivel. A programokra itt lehet előzetesen regisztrálni.