Fedezze fel

Indukciós főzőlapok

Mindig tiszta, mindig biztonságos

A főzőzónák igazodnak az edények méretéhez és formájához, ezért nagyon gyorsan és egyenletesen melegítik fel az ételeket. Ha nincs edény a zónán, akkor nem melegszik fel. Sőt, főzés közben az edény körül sem forrósodik át a főzőlap, ezért sokkal biztonságosabb, mint a gáz- vagy elektromos főzőlapok. Tisztán tartani is egyszerűbb: mivel maga a főzőlap nem forrósodik fel, nem tud ráégni a kifutott vagy kifröccsent étel.

Egy Electrolux indukciós főzőlap vezérlőpanelje

A megfelelő hőmérséklet azonnal

Az indukciós főzőlapon gyorsan és pontosan változtathatja a hőfokozatot. Csak csúsztassa az ujját a megfelelő fokozatig a kezelőfelületen, és a főzőlap azonnal reagál a módosításra. Egy pillanat alatt forrni kezd az étel, amikor közepes fokozatról nagy hőfokra állítja, vagy leáll a forrás, ha lejjebb veszi a hőfokot. A pontos hőfokszabályozás nem csak az ételeknek, de a villanyszámlájának is jót tesz.

Főzzön többfélét egyszerre

Használja ki a nagy főzőfelületet, és készítse el egyszerre kedvenc ételeit a FlexiBridge felületen. Akár 2, 3 vagy 4 különböző főzőzónát is összekapcsolhat egy nagy főzőfelületté. Az összekapcsolt zónák beállításait egy kezelőpanelen végezheti. Így kényelmesen készíthet nagyobb adag ételeket is egyszerre. Bármekkora edényben főz, az étel egyenletesen melegszik át.

Egyszerűen gyönyörű

Az Infinite™ Pure főzőlap kikapcsolt állapotban egy gyönyörű fekete üvegkerámia felület. Nincsenek felfestve a főzőzónák, és a kezelőfelület is csak akkor válik láthatóvá, amikor bekapcsolja a főzőlapot. A piros köríves, háttérvilágítású kezelőpanel gyorsan reagál a legfinomabb érintésre is, a főzőzónák pedig rugalmasan igazodnak edényei méretéhez és formájához.

A legvékonyabb indukciós főzőlapok

Egy Slim-Fit indukciós főzőlap annyira vékony, hogy egyszerűen berakhatja most használt elektromos vagy gázfőzőlapja helyére (amennyiben a kivágási méret megegyezik). Ha pedig most tervezi új konyháját, és vékony munkapultot szeretne, az sem probléma! Könnyedén beépítheti egy mindössze 12 mm magas munkapultba is a fiók fölé, illetve elég 28 mm távolságot hagynia Slim-Fit főzőlapjának sütője fölött.

Az Infinite indukciós főzőlap a maximális szabadságot kínálja Önnek. Bármilyen méretű és alakú főzőedényt használhat, és azt bárhová helyezheti a főzőlapon, amíg az lefedi a négy megjelölt pont egyikét.

Még több hely az alkotáshoz

Három serpenyő az Electrolux Infinite Combi indukciós főzőlap FreeZone felületén.
Infinite™ Combi

Bármit is főz, az Infinite™ Combi indukciós főzőlapon úgy készítheti el, ahogy szeretné.

Electrolux Infinite™ Combi indukciós főzőlap

Frissen tálalva a megfelelő időben

A FreeZone főzőfelületen minden ételt a megfelelő hőfokon készíthet el. A főzőzóna automatikusan érzékel akár 3 edényt, és azok méretéhez, formájához igazítja a zónákat. Minden edényhez külön beállíthatja a megfelelő hőfokot. Ha esetleg elmozdítja az edényeket a Free Zone főzőfelületen, az adott edényhez tartozó beállítások akkor is megmaradnak. Ha pedig nagy méretű edényen, például plancha grill lapon süt, használhatja a Split funkciót. Ilyenkor a zóna egyik fele melegebb, a másik fele pedig alacsonyabb hőfokon dolgozik.

Még több érv az indukciós főzőlapok mellett

 • Az Electrolux indukciós főzőlap leállító- és indítógombja
  1
  Turbó fokozat

  A Booster funkció aktiválásával a főzőlap azonnal maximális fokozatra kapcsol. Használja, amikor nagyon gyorsan kell felforralni az ételt.

 • Az Electrolux indukciós főzőlap leállító- és indítógombja
  2
  Leállít, majd folytat

  Ha ott kell hagynia a főzőlapot, a Stop&Go gombbal azonnal lekapcsolhatja. Később pedig ugyanazokkal a beállításokkal folytathatja a főzést.

 • Egy fazékból a páraelszívó irányába felemelkedő gőz
  3
  Tiszta levegő

  A Hob2Hood rendszerű főzőlapok főzés közben automatikusan szabályozzák a hasonló rendszerű elszívók teljesítményét.

Főzzön olyan gyorsan, mint a séfek

Sűrű mártást készít vagy éppen forró olajban akarja kisütni a húst vagy a halat? A PowerSlide funkciós indukciós főzőlapokon gyorsan és kényelmesen főzhet. Előre beállíthat 3 különböző hőmérsékletet a főzőfelületeken: forralás, főzés, melegen tartás. Főzés közben már csak az edényeket kell mozgatnia a zónák között (ahogy a profi séfek is főznek), és nem kell az egyes főzőzónák hőmérsékletét változtatnia.

Koncentráljon a főzésre

A Hob2Hood rendszerű főzőlapok infravörös kapcsolaton keresztül, automatikusan kommunikálnak a Hob2Hood rendszerű elszívókkal. Amikor bekapcsolja a főzőlapot, automatikusan bekapcsolódik a páraelszívó. Az elszívás intenzitását a főzőlapon beállított legmagasabb hőfokozathoz igazítja. Amikor nagy hőfokon pirítja a húst a főzőlapon, az elszívó is nagy teljesítménnyel működik. Ha viszont alacsony hőfokon, éppen csak gyöngyözve forralja a levest, az elszívó is alacsonyabb fokozatra kapcsol, és csendesebben dolgozik. Így teljes mértékben a főzésre tud figyelni.  

Használhatom az edényeimet indukciós főzőlapon?

Az indukciós technológia mágneses energiát használ a hőfejlesztéshez. Ezért csak mágnesezhető edényeket lehet használni a főzőlapon, de a legtöbb modern edény használható indukciós főzőlapon. Legegyszerűbben úgy vizsgálhatja meg az edényeit, ha egy mágnest tesz az aljukra. Ha a mágnes rátapad, akkor az edény használható indukciós főzőlapon. Nézze meg prémium főzőedényeinket, melyeket kifejezetten ezekhez a főzőlapokhoz terveztünk. A 3 rétegű alumínium fenék, valamint az edények falát alkotó acélrétegek miatt 14-szer gyorsabban melegednek fel ezek az edények, mint a hagyományos rozsdamentes acél főzőedények.

Bárányhús sárgarépával az Electrolux plancha grillsütőjén készítve

Legyen még finomabb

Az ételek is sokkal finomabbak lesznek, ha igazán jó edényekben és eszközök segítségével készíti el őket. Válogasson kiváló minőségű konyhai kiegésztőink között! Nézze meg a Plancha Grill lapot is, melyen indukciós főzőlapon is csodálatos ízű és illatú sülteket készíthet.