Kérhetem, hogy megsemmisítsék régi készülékemet?

Utoljára frissítve 2021. 05. 04. 8:35

Probléma

Kérhetem-e, hogy gondoskodjanak régi készülékem megsemmisítéséről?

Alkalmazható

  • Electrolux háztartási készülékek

Megoldás

Amikor webáruházunkban megvásárol egy készüléket, akkor kérheti régi, már nem használt háztartási gépe díjmentes elszállítását. Az elektromos és elektronikus hulladékok külön gyűjtésére és ártalmatlanítására vonatkozó hatályos rendelkezéseknek megfelelően gondoskodunk régi készülékének szakszerű megsemmisítéséről.


Ha a rendelés leadása során bejelölte, hogy kéri a régi készüléke elszállítását, akkor a megsemmisítést külön már nem kell kérnie.


Az Electrolux vállalati értékei között kiemelt helyet foglal el a fenntarthatóság. Miközben a legjobb háztartásigép gyártó vállalattá válunk, szeretnénk a lehető legtöbb embert inspirálni, illetve lehetővé tenni számukra, hogy fenntarthatóbb életet éljenek.

Büszkék vagyunk rá, hogy már a termékfejlesztés során is figyelünk arra, hogy készülékeink újrahasznosíthatóak legyenek élettartamuk végén.


Az elektronikai eszközök a világ leggyorsabban újratermelődő hulladékai közé tartoznak, pedig könnyen megóvhatnánk környezetünk természetes erőforrásait, ha megjavíttatnánk vagy újrahasznosítanánk készülékeinket.


Amennyiben ezt nem tesszük meg, a hagyományos hulladéklerakókon elhelyezett eszközökből veszélyes anyagok szivárognak ki, melyek nem csak a talaj és a víz károsodásáért felelősek, de az állatvilág és saját magunk egészségét is veszélyeztetik.


Az elektronikus eszközök újrahasznosíthatóságára az eszközökön látható jelzés – egy áthúzott kuka – figyelmeztet. Kérjük, hogy azokat az eszközöket, amelyeken ez a szimbólum látható, ne dobja a szeméttárolóba!