Milyen fontos teendők vannak a szállítás és a beüzemelés előtt?

Utoljára frissítve 2022. 11. 10. 10:10


 

Fontos teendők a kiszállítás előtt 


A kiszállítást megelőzően tájékoztatnia kell logisztikai partnerünket minden olyan tényezőről, amelyek befolyásolhatják a szállítás sikerességét, mint pl. hibás útszakasz, ajtókód, emelet, lift, keskeny / meredek lépcső stb.

Gondoskodnia kell arról, hogy a szállítást végző teherautó és a kiszállításra kerülő termékek előtt ne legyen semmilyen akadály, amely megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a csomag kézbesítését.

A szállítás háztól házig történik, amennyiben a teherautó akadály nélkül el tud jutni a megadott címre. Logisztikai partnerünk nem vállal felelősséget az út mentén lévő akadályokért, pl. lezárt sorompókért vagy hasonló korlátozásokért. Amennyiben elmulasztja tájékoztatni partnerünket, előfordulhat, hogy a megrendelt terméket nem tudják kiszállítani.

Amikor a csomag kiszállításra kerül, a terméket a Megrendelő által meghatározott helyiségbe viszik a szállítók. Bizonyos esetekben segítségre lehet szükségük a szállítás során.

Amikor megérkezik a csomag minden esetben ellenőrizze a terméket és a csomagolást is. Ha bármilyen sérülést vagy karcolást lát, kérjük, tájékoztassa a szállítókat a helyszínen, és győződjön meg róla, hogy jelzését tudomásul vették.

A szállítók a biztonságos kiszállítás miatt nem veszik le cipőjüket, elkerülve egy esetleges sérülést. Ezért fontos, hogy védje a padlót, valamint a termék elhelyezése körüli felületeket és minden átjárót. Ne felejtse el letakarni a falakat, hogy ne sérüljenek meg a szállítás során.

Átvételkor a szállítók kérhetik a személyazonosító okmány bemutatását.

Azokban az esetekben, amikor a vevőtől eltérő személy veszi át az árut, az érintett személynek nagykorúnak (18. élet évét betöltöttnek) kell lennie, és be kell mutatnia személyi igazolványát.Fontos információk az Electrolux által, logisztikai partnerünkön keresztül elvégzendő beüzemeléshez

Az Electrolux webáruházában megvásárolt termék kézbesítésének a beszerelési munkák elvégzése kizárólag akkor képezi a részét, ha ez az adott megrendelt termék tekintetében a webáruházban kifejezettenfeltüntetésre került és a vásárló megvásárolta.

1   A készüléket kizárólag a fejlesztési konnektorokhoz, villa- vagy vízvezetékekhez lehet csatlakoztatni, és szakszerűen kellüzemelni. A Vevő feladata gondoskodni arról, hogy a Megrendelt termék a kívánt helyen, illetve az oda vezető folyosón, lépcsőházban elférjen, illetve, hogy az adott esetben szükséges csövek és kábelek az előkészített csatlakozóaljzathoz megfelelőek legyenek. A beszerelés mindig az áramhálózat, és ha szükséges, a víz- és szennyvízhálózat áll rendelkezésre álló csatlakozási pontjainak igénybevételével történik. A Vevő felelőssége továbbá annak biztosítása, hogy a beszerelés időpontjában (a Megrendelt termék jellegétől függően) elektromos áram és/vagy internetkapcsolat, illetve vízellátás álljon rendelkezésre.    


Olvassa el az Ön termékkategóriájára vonatkozó tudnivalókat. 

Mosógép beüzemelése:

• G vásároljon meg arról, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a termék számára, ott, ahol azt kívánja üzemelni. Gondoskodjon  arról, hogy a kiválasztott mosógép elektromos kábelének elég lesz a konnektorba bekötéshez (az adatok megtalálják a termék műszaki adatait). Hosszabbítót nem szabad használni.

• A mosógép nem lehet 1,2 méternél távolabb a hidegvíz- és lefolyónyílástól, mivel a csövek ekkora távolságra elegendőek. Nagyobb távolság esetén hosszabb vízbevezető vagy lefolyócsövet kell beszerezni az Electrolux webshopjából, a meglevő csövet hosszabbítani nem szabad. 

• A vízcsatlakozásnál működő elzárócsapnak kell lennie.


Szárítógép beüzemelése:

• Győződjün meg arról, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a termék számára, ott, ahol azt kívánja üzemelni. Gondoskodjon  arról, hogy a kiválasztott szárítógép elektromos kábelének elegendő a konnektorba bekötéshez (az adatot megtalálja a termék műszaki adatai). Hosszabbítót nem szabad használni.

 

Hűtő- fagyasztó készülék beüzemelése:

• G vásároljon meg arról, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a termék számára, ott, ahol azt kívánja üzemelni. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott hűtő fagyasztó készülék elektromos kábelének elegendő lesz a konektorba bekötéshez (az adatok megtalálják a termék műszaki adatait). Hosszabbítót nem szabad használni.

Győződjön meg arról, hogy a készülék mögött és az oldalfalai mellett a megfelelő működéshez szükséges légáramlás biztosított.


Minden egyéb kérdéssel kapcsolatban az Általános Szerződési Feltételek leírása az irányadó.