Hogyan lehet használni a mikróműanyag szűrőt az Electrolux mosógépeknél?

Utoljára frissítve 2022. 05. 31. 7:10


Gratulálunk! Az Electrolux mikroműanyag szűrő megvásárlásával további lépéseket tett a környezettudatos ruhaápolás irányába. Ez a kiegészítő termék mosógépéhez nagyon könnyen használható.

A mosógépekhez készült mikroműanyag szűrő előnyei

A mikroműanyagok 5 mm-nél kisebb műanyagdarabok, amelyek főként két forrásból származnak. Az elsődleges mikroműanyagok kis részecskék formájában közvetlenül a környezetbe kerülnek. A másodlagos mikroműanyagok, pedig nagyobb műanyag tárgyak lebomlásából származnak.
A szintetikus ruhák és szövetek mosásakor mikroműanyag szálak kerülhetnek a szennyvízbe. Az Electrolux mikroműanyag szűrője segít megkötni a legtöbb mikroműanyag szálat, mielőtt azok a szennyvízbe kerülnének.


Első lépések


1. Ellenőrizze a doboz tartalmát

A mikroműanyag szűrő csomagolásában az alábbi elemek találhatók:

2. Szükséges eszközök

Szedje össze és készítse elő a szükséges eszközöket, hogy biztonságosan telepíthesse mikroműanyag szűrőjét. A szűrő megfelelő felszereléséhez a következőkre lesz szüksége:

1. Csavarhúzó (kereszthornyos), 2. Csavarhúzó (lapos), 3. Kesztyű, 4. Mérőszalag, 5. Fúró (6 mm-es), 6. Kalapács, 7. Ceruza, 8. Vízszintező.3. Keresse meg a megfelelő helyet

A  megfelelő működéshez a mikroműanyag szűrőt biztonságosan fel kell szerelni a mosógép melletti falra. A szivárgások elkerülése érdekében ne helyezze a mikroműanyag szűrőt közvetlenül a mosógép fölé. Keressen neki helyet a padlószinttől körülbelül 110 cm magasságban a mosógép bal vagy jobb oldalán.

További részletekért és biztonsági információkért nézze meg a csomagoláshoz mellékelt Felhasználói kézikönyvet.4. Telepítés

Most már készen áll a mikroműanyag szűrő beszerelésére.


1. LÉPÉS
Lapos csavarhúzó segítségével vegye ki a szűrőt a dobozból, és vegye le a hátfalat a mikroműanyag szűrőről.2. LÉPÉS
A szűrő helyzetének meg kell felelnie a következő feltételeknek a 2a és 2b lépésben:


2a LÉPÉS:
Helyezze a hátfalat a megfelelő magasságba: 110 cm*-re a padlótól (vagy a talapzattól, ha van).

*A megengedett tűréshatár a szűrőmagasság pozíciójában +/-5 cm.

- A hátlap felszerelése előtt ellenőrizze, hol van a vízelvezető pont. A mikroműanyag szűrőnek van egy 100 cm hosszú vízelvezető tömlője.
- Győződjön meg arról, hogy elegendő hely van a mikroműanyag szűrő felett, mielőtt felszereli a hátfalat. A szűrő használatához legalább 40 cm szabad helyre van szükség az eszköz felett, hogy a jövőben majd hozzáférjen, amikor megtisztítja.

2b LÉPÉS:


A 3 fúrási pont előkészítésekor ügyeljen arra, hogy a hátlap egyenletesen legyen beállítva ebben segíthet, egy vízszint mérő.
3. LÉPÉS
Lyukak fúrása a falba és a csavarok behelyezése.

FIGYELEM! Mielőtt belefúr a falba, győződjön meg arról, hogy nincs vízvezeték vagy elektromos vezeték a fal mögött, amelyen keresztül fúr. Az ajánlott fúrószár: ф 6 mm. A mikroműanyag szűrőcsomag három csavart és  műanyag rögzítőt tartalmaz, amely segít a szűrő megfelelő felszerelésében. A szűrő felszereléséhez biztosított eszközök, téglából készült falakhoz használhatók.

FIGYELEM! Ha a fal nem téglától készült, kérjük, feltétlenül válasszon a falnak megfelelő dübelt és csavarokat, amelyek segítenek a biztonságos és szakszerű szerelésben.


4. LÉPÉS
Szerelje fel a hátlapot a csavarokkal és a mellékelt műanyag dübelekkel, ügyeljen arra, hogy a hátlap stabilan álljon és megfelelően legyen beállítva.5. LÉPÉS
Vegye ki a csöveket, a csőrögzítőket és a mikroműanyag szűrőtestet. Helyezze a csőbilincseket a csövekre, és csatlakoztassa a csöveket a szűrőtesthez a szűrőház hátoldalán található IN/OUT jelzések szerint:

IN: cső, amely a mosógépből megy a szűrőbe.
OUT: cső (van a szűrőcsomagban), amely a lefolyóba megy.

FIGYELEM! Mielőtt csatlakoztatná a vízelvezető csövet a mikroműanyag szűrőhöz, győződjön meg arról, hogy a mosógép kI van kapcsolva, és nincs csatlakoztatva az elektromos hálózathoz.

Húzza meg a csőbilincset csavarhúzóval. A csatlakozás megfelelő biztonsága érdekében a csőbilincseket fel kell helyezni. Pontosan kövesse az utasításokat, hogy biztosítsa a csőbilincsek megfelelő helyzetét.A csavarhúzó használatakor ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a szűrőtestet vagy a csöveket.
6. LÉPÉS
A képen látható módon rögzítse a testet a hátlaphoz, és ellenőrizze, hogy hallja-e a "kattanást", amely jelzi, hogy a test megfelelően van rögzítve a hátfalhoz.

EGY LÉPÉSSEL KÖZELEBB A FENNTARTHATÓ RUHAÁPOLÁSHOZ!
Most már készen áll a mosásra az Electrolux mikroműanyag szűrő segítségével – ez az egyik leginnovatívabb termék a piacon, mely segít a környezettudatos mosásban. Most, hogy felszerelte Electrolux mikroműanyag szűrőjét, íme egy könnyen követhető karbantartási útmutató, hogy szűrője mindig hatékonyan dolgozzon.


Az Electrolux mikroműanyag szűrő karbantartása és tisztítás

Az Electrolux mikroműanyag szűrő egy olyan kiegészítő, amely segít, hogy aktívan részt vegyen bolygónk megóvásában. Egy kis odafigyeléssel ez a tartozék hosszú időn keresztül segíthet a szintetikus szövetekből felszabaduló mikroműanyag szálak kiszűrésében.Amikor megtelik a szűrő, a burkolaton lévő jelzőfény pirosra vált, jelezve, hogy meg kell tisztítani.

MEGJEGYZÉS: Ha a szűrő megtelik, nem szakad meg a mosási ciklus, ehelyett a víz megkerüli a szűrőt. Ez azt jelenti, hogy a szűrő nem gyűjti össze a mikroműanyag részecskéket amíg meg nem tisztítja.

A szűrő tisztítása és a mikroműanyag eltávolítása


1. LÉPÉS – A SZŰRŐ KINYITÁSA


Nyissa ki a szűrőt úgy, hogy a fedelet az óramutató járásával ellentétes irányba forgatja a zár szimbólumtól a kinyitás szimbólumig (a szűrőház elején látható, a 2. képen látható módon), és emelje fel a fedelet.
2. LÉPÉS – A SZŰRŐ TISZTÍTÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSE


A szűrő tisztításának megkezdése előtt készítsen elő egy vödröt, melybe beleönti a készülékben összegyűlt vizet.
3. LÉPÉS – A SZŰRŐ TISZTÍTÁSA


Miután kiöntötte a vizet, távolítsa el a szűrő falára rakódott szennyeződéseket a mikroműanyag szűrőhöz mellékelt kefével (a kefe függőleges és vízszintes irányú mozgatásával). Használhat papírtörlőt is, hogy a lehető legtöbb anyagot összegyűjtse.
4. LÉPÉS – HULLADÉKKEZELÉS


A szűrő környezetbarát használatának érdekében, ne mossa át a szűrőt vízzel. Az összegyűjtött szennyeződést öntse a megfelelő szemetesbe.

VIGYÁZAT! A szűrő által összegyűjtött hulladék mikroműanyagokat, mikroszál-maradványokat, mosószer-maradványokat és szennyeződéseket tartalmaz. Semmiképpen ne mossa ki, a tartalmát ürítse SZÁRAZ hulladékgyűjtőbe!.5. LÉPÉS – A BURKOLAT VISSZAHELYEZÉSE


A szűrő fedelének visszahelyezése előtt állítsa vissza a számlálót és öntse ki a vizet a fedél belsejéből. Fogja meg a fedelet, forgassa el a 10. képen látható módon, és győződjön meg arról, hogy az összes víz egy külön edényben van leeresztve, és a piros színű számlap már nem látható, amikor a fedelet a szűrőre helyezi.

6. LÉPÉS – A SZŰRŐ ÚJRA CSATLAKOZTATÁSA

1. Helyezze be a szűrőt
2. Egyik kezével fogja meg a szűrőt, majd a másik kezével forgassa el a fedelet az óramutató járásával megegyező irányba – a feloldás szimbólumtól a zár szimbólumig.

7. LÉPÉS – A SZŰRŐ ZÁRÁSA


1. Helyezze be a szűrőt a fedéllel a szűrőház belsejébe.
2. Forgassa el a fedelet az óramutató járásával megegyező irányba – a feloldó szimbólumtól a zár szimbólumig.Az Ön Electrolux mikroműanyag szűrője most már ismét használatra kész, és a legjobb teljesítményt nyújtja.