Tippek a TotalFlex indukciós főzőlap használatához

Utoljára frissítve 2023. 01. 27. 8:44

A TotalFlex indukciós főzőlapot nagyon egyszerű használni. Az alábbi cikkben bemutatjuk a főzőlap kiemelt funkciót, valamint azt is, hogyan lehet egyszerűen tisztítítani. Megmutatjuk, hogyan főzhet energiatakarékosan és fenntarthatóan.

Főzőlap korlátok nélkül

A TotalFlex indukciós főzőlap maximális rugalmasságot és kényelmet biztosít Önnek a főzés során. A bekapcsolást követően bárhol főzhet a felületen, és bármilyen méretű edényt használhat. A különböző méretű és formájú edények - legyen szó akár egy nagy paella serpenyőről, egy hosszúkás halsütőről vagy egy nagyméretű lábasról - kényelmesen elférnek a főzőlapon.

ActiveTouche kezelőpanel

A legjobb indukciós főzőlapok intuitívak. Egyszerűen csak kapcsolja be a főzőlapot helyezze rá a serpenyőt, és a megfelelő kezelőfelület világítani kezd. Így jelezve, hogy melyik főzőzóna van használatban. A kiválasztást követően a hőmérséklet és a teljesítményszint piros színnel jelenik meg, a többi fehér marad. A háttérvilágítású LED-lámpák jelzik az edény elhelyezkedését, teljes irányítást és rugalmasságot biztosítva főzés közben.

Bridge (híd) funkció

A Bridge (híd) funkcióval összekapcsolhat két főzőzónát, így akármilyen nagy, vagy egyedi formájú edényben főz, az étel egyenletesen fő meg, és nagyon finom lesz. Tökéletes grill lapokhoz (pl. Electrolux plancha grillhez) vagy téglalap alakú edényekhez. Ha fém edényt helyez az indukciós főzőlapra, a készülék felismeri, hogy az edény két főzónát fed le. A (Bridge) híd szimbólum automatikusan megjelenik a főzőlapon. Érintse meg egyszer a főzőzónák összekapcsolásához, így 1 vezérlőpanelről beállíthatja a zónák teljesítményét és a főzés időtartamát.

Ha valamilyen oknál fogva nem jelenik meg a Bridge (híd) ikon, állítsa be manuálisan a megfelelő főzőzóna opciót. Ezek a következők: középső, függőleges, vízszintes és sztenderd. A főzőzóna kijelzői automatikusan megváltoznak, és a lehetséges kombinációkat mutatják az edény méretétől függetlenül.

Fontos, hogy akárhány edényben is főz egyszerre, figyeljen arra, hogy az edények mindig a főzőfelületen legyenek, és ne lógjanak rá a kezelőfelületre.


Fenntarthatósági tippek

A TotalFlex indukciós főzőlappal még fenntarthatóbbá teheti a főzést. Állítsa be a kívánt főzési időt az EcoTimer segítségével. A megadott idő lejárta előtt a főzőlap leállítja a zónát, és a maradékhő felhasználásával készül el az étel. Ezzel a funkcióval energiát takaríthat meg, miközben az étel is tökéletes lesz.

További tippek a fenntarthatóbb főzéshez:

  • főzés és sütés során használjon fedőt, így a víz és az olaj gyorsabban melegszik fel
  • ne csak a főzés, a melegítés során is használja a maradékhőt


Gyerekzár

A zóna nélküli indukciós főzőlap másik funkciója, amely szintén a biztonságos főzést segíti, a gyerekzár. A gyerekzár bekapcsolásával megakadályozhatja a főzőlap beállításainak módosítását vagy a készülék nem kívánt használatát.

Tippek tisztításhoz

A TotalFlex indukciós főzőlap könnyen tisztítható. Kezdje azzal, hogy minden használat után áttörli a felületet, és győződjön meg arról is, hogy a használni kívánt edények alja tiszta. A főzőlapon a mindennapi használatból eredő szennyeződéseket úgy távolíthatja el a legegyszerűbben, ha egy nedves ruhával feláztatja és letörli a szennyeződést, vagy üvegkerámia tisztítót használ. Tisztítószer kiválasztásakor kerülje a súroló hatású vegyszereket vagy a savas kémhatású termékeket, amelyek károsíthatják a felületet. Erősebb szennyeződés eltávolításához használjon üvegkerámia kaparót. Csak győződjön meg róla, hogy a kaparó tiszta és éles.

Azonnal távolítsa el a felületről a megolvadt műanyagot, a műanyag fóliát, a cukrot vagy cukros ételmaradékot.

Amikor a főzőlap lehűlt, törölje le a vízkő maradványokat, a víz- vagy zsírfoltokat. Ehhez használjon nedves törlőkendőt és üvegkerámia tisztítót. A fekete felületről az esetleges elszíneződéseket egy ecetes vízbe áztatott puha ruhával távolíthatja el.

PowerBoost funkció- teljesítménynövelés könnyedén

A főzőlapon lévő "P" szimbólum a PowerBoost funkciót jelzi. A funkció aktiválásával sokkal gyorsabban felmelegszik az edény, így szinte pillanatok alatt felforralhatja a vizet. Hatékony segítség burgonyafőzéshez, vízforraláshoz vagy hús pirításához. FONTOS! A PowerBoost funkció használatakor figyeljen nagyon az olajra az edényben. Mivel nagyon gyorsan felforrósodik az edény, az olaj megéghet, ha nem figyel rá.


Szakszerviz
Szakszerviz

Válassza Fix áras javítás szolgáltatásunkat! A hibabejelentést követően a javítás fix áron történik, ezért a szakember megérkezését követően Önt nem érik kellemetlen meglepetések.

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.