Süssön még finomabb kenyeret gőzsütőben

Utoljára frissítve 2022. 05. 29. 15:55

Fedezze fel, hogyan süthet még jobb kenyeret gőzsütőben. Az aranybarna, ropogós kéreg alatt puha és könnyű marad a tészta. Süssön magasabb szinten

Nincs is jobb a frissen sült kenyér finom illatánál!  A gőz egyenletes hőmérsékletet biztosít, amely tökéletes ahhoz, hogy a tészta megemelkedjen. Sütés közben a gőzben a tészta felszíne ropogós kéreget kap, miközben a belseje megőrzi a nedvességet, így puha marad.


Kelesztés

A gőz a tészta kelesztéséhez is ideális, mert egyenletes hőmérsékletet biztosít. Ez azt jelenti, hogy a tészta gyorsabban és egyenletesebben kel meg. Ez minden tésztának jót tesz, de a kovászos tésztához kifejezetten ajánlott, mert így magasabb és lazább állagú lesz, mint amikor szobahőmérsékleten keleszti.

Használhat gőzt az első kelesztéshez is, de a másodikhoz mindenképpen érdemes. Amikor a kenyerek vagy zsemlék kelnek, a gőz finoman átjárja és megemeli a tésztát. Levegősebbek, könnyebbek lesznek. A hőmérséklet változhat, de 25-30 °C körül ideális, általában minél melegebb van a sütőben, annál gyorsabban emelkedik a tészta. Amikor gőzsütőben keleszt, nem kell letakarni a tésztát,. (A következő sütésnél próbálja ki a "Tésztakelesztés" funkciót).Sütés

Nem nehéz megtanulni, hogyan kell gőzsütőben sütni. Kenyeret sütni is nagyon egyszerű. Amikor gőzprogramon süt, a kenyérnek ropogós lesz a héja. Ennek oka, hogy a gőz (alapvetően víz) a program elején, nedvesen tartja a tészta felszínét, amely segíti az egyenletes sütést.

Majd a program végén a forró levegő a nedves felületet ropogósabbra tudja sütni, mintha a program során kiszáradt volna. A gőz segít a nedvesség megtartásában a kenyér belsejében is - nem lesz több száraz és tömör kenyér. (Ha gőzsütőt használ, akkor próbálja ki a "Kenyérsütés" funkciót.)


Süssön kenyeret otthon

Süssön fantasztikusan finom házi kenyeret egyetlen gombnyomással. A SteamBake sütők gőzzel kelesztik a tésztát, gyorsan és egyenletesen, így belül puha és laza állagú lesz. Hogy a végeredmény még tökéletesebb legyen a sütés végén a forró levegőtől ropogós kérget kap a kenyér.


Fedezze fel a SteamBake sütőket


Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.