Készítsen villásreggelit a gőzsütőben

Utoljára frissítve 2021. 03. 23. 7:03

Kezdje a hétvégét egy fantasztikus villásreggelivel. Szerettei is értékelni fogják. Gőzsütőben egyszerűen készíthet buggyantott tojást, frittata-t vagy akár friss, finom joghurtot.Ellenállhatatlan villásreggeli

Tudta, hogy gőzsütőjében joghurtot is készíthet? A következő hétvégén tálalhatja is a villásreggelihez (készítse el előző éjszaka!). Használja Electrolux gőzsütője joghurt programját.

Mit lehet kínálni a joghurt mellé? Nos, sok mindent. Az alábbiakban adunk néhány finom tippet.Müzli

2 dl földimogyoró, 2 dl kesudió, 2 dl mandula, 2 dl zab, 1 teáskanál őrölt kardamon, 2 evőkanál őrölt fahéj, 3-4 evőkanál méz, ½ teáskanál só

1. Vágja durvára a dióféléket (ne túl apró darabokra).
2. Keverje össze a dióféléket és a zabot egy tepsin, majd pirítsa meg 160 °C-on 8-10 perc alatt. Időnként keverje át az egészet.
3. A még forró magokat keverje össze a mézzel és a fűszerekkel.
4. Miután kihűlt a műzli, tartsa légmentesen zárható edényben.
5. Jó étvágyat!

A müzlit ne készítse gőzprogramon, mert csak így lesz száraz és ropogós.


Tökéletes buggyantott tojás

Gőzsütőben finomabb lesz a tojás, mert egyenletesen járja át a hő. A tojás héja nem kerül bele a vízbe, és nem folyik szét a fehérje. Ki ne szeretné a buggyantott tojást? Ez a villásreggelik igazi klasszikusa. Ráadásul gőzsütőben nem lehet elrontani.

Így készítsen buggyantott tojást gőzsütőben, kis tasakokban.


1. Tegyen hőálló fóliát egy csészébe vagy pohárba. Üssön bele egy tojást, majd húzza meg a fólia sarkait, és csavarja össze őket, hogy kis "táskát" kapjon.


2. Tegye a "zsákot" egy tepsire, és párolja Full Steam (100% gőz) programon 90  C-on kb. 6-7 percig - attól függően, mennyire szereti lágyan a tojást.


3. Amikor a tojás elkészült, finoman borítsa ki a fóliából, és a tálalja. Jó étvágyat!


Frittata

A villásreggelik másik népszerű fogása a frittata. Gőzsütőben tökéletes lesz, mert nem szárad ki, és egyenletesen sül át minden falat.

- Tegyen apróra vágott zöldségeket (ízlés szerint) egy kivajazott vagy kizsírozott tepsire.

- Verjen fel néhány tojást (3-4) ízesítse sóval, borssal és adjon hozzá kevés vizet.

- Öntse a tojásokat a zöldségek tetejére és süsse 90 °C-on, közepes páratartalmú gőzprogramon addig, amíg a tojás összeáll (kb. 10-15 perc).

- Tálalja melegen!


Süssön gőzprogramon, mint a séfek

Egy SteamPro gőzsütő Steamify® funkciója segít, hogy úgy süssön, pirítson vagy pároljon ételeket otthon, mint a profik. Sőt, egy ilyen  innovatív sütőben akár szuvidolhat is! Készítsen egyszerűen éttermi minőségű ételeket! Csak állítsa be a hőfokot és a Steamify® funkció automatikusan beállítja, hogy mennyi gőz legyen a sütőtérben az adott étel elkészítése során. 


Fedezze fel a SteamPro sütőket


Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.