Készítsen tápláló és ízletes zöldségeket gőzsütőben

Utoljára frissítve 2022. 05. 11. 19:19

Telt, gazdag ízű, roppanós és tápláló zöldségek - egy gőzsütőben egyszerűen készíthet egészséges és finom ételeketZöld és egészséges

Könnyebb, gyorsabb és egészségesebb a zöldségeket gőzsütőben megpárolni. Miért egészséges a párolás? A gőzben a zöldségek megőrzik eredeti ízüket és értékes tápanyagaikat. Így azok finomak és egészségesek lesznek. Mivel a hő állandó, a zöldségek nem esnek szét olyan könnyen a gőzben - megőrzik szép színünket és textúrájukat. Íme három egyszerű recept a zöldségek párolásához - próbálja ki azt, amelyik a legjobban tetszik!


Karfiol citrommal, fekete borssal és olajbogyóval

- A karfiolt szedje rózsáira, és tegye egy perforált sütőtálcára.

- Párolja Vital programon 100 °C-on kb. 3-5 percig, mérettől függően. (Maradjanak kicsit roppanósak.)

- Vegye ki és keverje össze egy tálban reszelt citromhéjjal, citromlével, durvára őrölt fekete borssal, apróra vágott fekete olajbogyóval és tengeri sóval. Tálalja melegen vagy hidegen.


Zöld spárga reszelt parmezán sajttal és olívaolajjal

- Vágjon le egy kb. 3 cm-es darabot a spárga végéből (vagy amekkora a fás rész), majd, helyezze perforált sütőtálcára.

- Párolja Vital programon 100 °C-on körülbelül 2-4 percig, mérettől függően.

- Vegye ki és locsolja meg olívaolajjal, hintse meg tengeri sóval, majd végül reszeljen a tetejére sok parmezán sajtot. Tálalja melegen vagy hidegen.


Brokkoli gyömbérrel, szójaszósszal, mogyoróval és szezámmaggal

- A brokkolit szedje rózsáira, és helyezze perforált sütőtálcára.

- Párolja Vital programon 100 °C-on körülbelül 3-5 percig, mérettől függően.

- Vegye ki és keverje össze egy tálban finomra reszelt gyömbérrel, japán szójaszósszal, pirított földimogyoróval, szezám olajjal és pirított szezámmaggal. Tálalja melegen.


Ropogós, aranybarna és tökéletesen lédús

A SteamCrisp sütőben a forró levegőhöz egy kis gőz keveredik, hogy az ételek felszíne ropogós és aranybarna legyen, miközben a belül  lédúsak, puhák és tápanyagban gazdagok maradnak.


Fedezze fel SteamCrisp sütőinket


Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.