Készítsen egészséges ételeket a gőzsütőben

Utoljára frissítve 2021. 03. 23. 6:59

Tartósított, pácolt vagy szárított - a gőzsütőben egészséges és finom ételeket készíthet kedvenc gyümölcseiből és zöldségeiből.Készítsen nassolni valót

Egyszerűen készíthet otthon egészséges nassolni valókat. Csak válassza ki a szezonálisan kapható gyümölcsök vagy zöldségek közül kedvenceit, majd készítsen belőlük befőttet, vagy aszalt gyümölcsöt, zöldséget. A befőzött gyümölcsöket használhatja a reggeli kásában, vagy kínálhatja délután könnyű édességnek. A savanyított zöldségek finom kiegészítői a főfogásnak. A gyümölcsök vagy zöldségek aszalásával egészséges csipszet készíthet, amelyet mindenki szeretni fog.Gyümölcsök és zöldségek befőzése

Lekvár vagy savanyúság befőzésekor is érdemes használni a sütő gőzfunkcióját. Miután meggyőződött arról, hogy tiszták az üvegek, 10 percre tegye be őket a sütőbe a fedőkkel együtt, és fertőtlenítse őket 10 perc alatt Full Steam (100% gőz) programon. Vegye ki az üvegeket a sütőből (forró lesz, vigyázzon!), és tegye őket fejjel lefelé egy rácsra, hogy a lecsapódott víz kifolyjon.

Ezt követően töltse meg az üvegeket a tartósítani (befőzni) kívánt alapanyagokkal. Miután lezárta az üvegeket, tegye őket a gőzsütőbe, és dunsztolja a befőtteket Full Steam (100% gőz) programon. Az időtartam az alapanyagtól függően változhat, de ha meghallja a tetők kattanását, az általában azt jelzi, hogy ideje kivenni az üvegeket a sütőből.

Hogyan lehet megőrizni a friss gyümölcsöt és zöldséget? Számos különféle recept létezik, de általános szabály az, hogy az üvegeket töltse meg egész (apróra vágott) vagy aprított termékekkel, fűszerekkel vagy ízesítőkkel, majd fedje le folyadékkal, mielőtt a gőzsütőbe kerülnének.


Készítsen egészséges, aszalt finomságokat

A gyümölcsök és zöldségek aszalásához nincs szükség feltétlenül gőzsütőre (bár több Electrolux gőzsütőnknek van speciális aszaló programja), de ez jó módszer az édes és egészséges finomságok készítéséhez. Az alábbiakban megosztjuk Önnel az egyik kedvencünket, de kipróbálhatja bármilyen szezonális zöldséggel vagy gyümölccsel.


Gyümölcs aszalás: almacsipsz

2 jonatán alma, 1 evőkanál porcukor


Az almát vágja vékony szeletekre egy reszelő segítségével.


Helyezze a szeleteket szilikonlapra vagy sütőpapírra.


Szórja meg az almát a cukorral, és süsse 85 °C-on hőlégkeverés programon (vagy használja az Aszalás programot) 1,5 órán keresztül. Egészségére!


Ropogós, aranybarna és lédús

A SteamCrisp sütők gőzprogramján a forró levegőhöz egy kis gőz is keveredik, így az ételek kívülről ropogósak és aranybarnák legyenek, miközben a belül zamatosak és puhák maradnak. Ráadásul megőrzik természetes ízüket és tápanyagaikat.


Fedezze fel a SteamCrisp sütőket


Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.