Hogyan működik a Steamify® funkció?

Utoljára frissítve 2023. 06. 07. 13:44

Gőzben, gőzben főtt étel gőzsütőben

Érdekli a gőzsütés, de nem tudja, hogyan kezdje el? Hagyja, hogy a Steamify® megmutassa. A Steamify® minden eddiginél egyszerűbbé teszi az egészséges és ízletes ételek elkészítését otthonában. Ez a funkció csak bizonyos Electrolux sütőkben érhető el.

Mi a Steamify®, és miért érdemes használni?

A legtöbben nincsenek tisztában a gőzsütés előnyeivel. A gőzben történő sütés megőrzi az ételek tápanyag- és vitamintartamát, a színeket és az ízeket. Az ételek elkészítéséhez kevesebb zsíradékra van szükség, így egészségesebb fogásokat készíthet.

A Steamify® egy olyan funkció, amely egyszerűbbé teszi a gőzben történő sütést. A Steamify®-nek köszönhetően nem kell kitalálnia, hogyan és mikor adjon gőzt az ételhez, sütője a megfelelő időben adagolja a megfelelő mennyiségű gőzt. Megkönnyíti a mindennapi ételkészítést, és még ízletesebb fogások elkészítését teszi lehetővé. 

A Steamify® használata

Egyszerűen válassza ki a Steamify® funkciót, és állítsa be a kívánt hőmérsékletet a kijelző csúszkájával. A hőmérséklet alapján a sütő automatikusan beállítja a gőzszintet.

1. Nyomja meg a Steamify® ikont a kijelzőn

2. Állítsa be a hőmérsékletet 
3. Nyomja meg a START gombot a sütés megkezdéséhez
4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a víztartály feltöltéséhez, ha szükséges
5. Nyomja meg az OK gombot

A Steamify® még hőmérsékletet is javasol az elérni kívánt eredmény alapján. A hőmérséklet-csúszka mozgatásával a sütő a különböző hőmérsékleteken várható eredményeket jelzi:

  • 50-100°C – Gőzölés
  • 105-130°C – Párolás
  • 135-150°C – Enyhe pirítás
  • 155-230°C – Sütés és pirítás

    A személy módosítja a gőzsütő beállításait

Tippek és trükkök

  • Ha 135°C-ot vagy magasabb hőmérsékletet igénylő fogások készít, állítsa be a kívánt főzési időt, hogy teljes mértékben kihasználhassa a Steamify® többlépcsős főzési folyamatát.
  • Ha szeretné enyhén megpirítani az éltelt állítsa be az időzítőt, és az utolsó percekben bekapcsol a grill funkció
  • Ha gőzt használ a sütéshez, és beállítja az időzítőt, az alsó sütés az utolsó percekre bekapcsol, így az étel alsó részét ropogósra süti További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti. 

Most, hogy megismerte a Steamify® funkciót, kattintson ide, ha többet szeretne megtudni a gőzsütésről. 

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.