Hogyan működik a gőztisztítás?

Utoljára frissítve 2023. 06. 13. 11:23

Gőztisztítás működés közben a sütőben

Nem kell többé tartania a sütő tisztításától. A gőzsütő gőztisztító funkciójával hatékonyan megtisztíthatja a sütőteret. Használja rendszeresen, így egyszerűn tisztán tarthatja sütőjét.

A különböző sütők különböző tisztítási megoldásokkal rendelkeznek, melyekkel egyszerűen megtisztíthatók a készülékek. Olvassa el sütője kézikönyvét, hogy megtudja, milyen funkciókkal könnyítheti meg a sütő tisztítását.

Mi az a gőztisztítás, és miért érdemes használni?

A gőztisztító program forró gőzt használ a sütőtér kitakarításához. A gőz meglazítja a lerakódott zsírt és az ételmaradékot, így könnyebben tisztítható a sütő. A gőzsütők két különböző gőztisztító programmal rendelkeznek: egy rövidebbel és egy hosszabb, intenzívebb változattal. Válassza a megfelelőt annak függvényében, mennyire szennyezett a sütőtér.

A rendszeres gőztisztítás hatékony módszer a sütő tisztántartására, és hatékony működésének fenntartására. A gőztisztítás ezzel együtt  a környezetet is kíméli, mivel határozottan kevesebb energiát használ fel, mint más tisztító programok. Ennek az az oka, hogy a gőztisztítási ciklusnak nem kell hosszú ideig rendkívül magas hőfokon futnia.


Minden gőztisztító programmal rendelkező sütő értesítést küld Önnek, ha elérkezik a sütőtisztítás ideje. Az értesítéseket a beállítások menüben lehet engedélyezni és letiltani.

A gőztisztítás funkció használata

A tisztítási program elindítása előtt

1. Győződjön meg arról, hogy a sütő hideg.

2. Távolítson el minden tartozékot és kivehető polctartót.

A gőztisztító program bekapcsolása

1. Töltse fel a víztartályt a maximális szintig.

2. Válassza a MENÜ TISZTÍTÁS menüpontját.

3. Válassza a STEAM CLEANING vagy a STEAM CLEANING PLUS programot.


4. A program elindításához kövesse a kijelzőn megjelenő utasításokat. Ha a sütő sípolni kezd a program közben, újra fel kell töltenie a víztartályt.

5. A hangjelzés jelzi, amikor a tisztítási ciklus befejeződött.

A gőztisztító program befejezése után

1. Kapcsolja ki a sütőt.

2. Amikor a sütő lehűlt, törölje át a sütő belsejét egy puha ruhával, és helyezze vissza a polctartókat és a tartozékokat.

3. Ürítse ki a maradék vizet a tartályból.

4. Hagyja nyitva a sütő ajtaját, és várja meg, amíg az üreg kiszárad.

FONTOS

  • A program elindítása előtt hagyja teljesen lehűlni a sütőt. Ha a sütő forró, a gőztisztítás nem lesz hatékony.
  • A lámpa nem világít, amíg ez a funkció működik.


További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti.

Most, hogy mindent megtanult az Gőztisztításról, érdemes többet megtudnia a sütő tisztán tartásáról. Kattintson ide a sütő tisztításának és karbantartásának áttekintéséhez.