Hogyan használja a maghőmérőt a sütőben?

Utoljára frissítve 2024. 04. 19. 11:43

Ételérzékelő használata csirkében

A maghőmérő egy kényelmes segédeszköz, amely lehetővé teszi a sütés folyamatának nyomon követését, valós időben. Könnyen használható, és segítségével az ételek mindig pont annyira sülnek át, amennyire Ön szeretné. A maghőmérő csak bizonyos modellekben érhető el.

Mi a maghőmérő és miért érdemes használni?

A maghőmérő, amit húshőmérőnek is neveznek, egy olyan eszköz, amely az étel belső (mag)hőmérsékletét méri. Különféle ételek elkészítésénél használható. Nagy segítség például vörös húsok, halak vagy szárnyasok sütésekor.

Amikor használja, az étel éppen addig sül, amíg el nem éri a megadott maghőmérsékletet. Így nem marad nyers, de nem is szárad ki. Nem kell azon gondolkodnia, vajon mennyi ideig kellene sütni az ételt, mivel a maghőmérséklet ezt pontosan meghatározza.


Hogyan kell használni a maghőmérőt?

Ha maghőmérővel süt, két hőmérsékletet kell beállítani: a sütő hőmérsékletét és az étel célhőmérsékletét.

1. Szúrja a maghőmérőt az edényben lévő étel közepébe (ha csontos ételt süt, figyeljen rá, hogy a maghőmérő hegye ne érjen a csonthoz).

2. Dugja be a maghőmérőt a sütő keretében található csatlakozóba. Nyomja be ütközésig, majd ellenőrizze, hogy a helyén van-e.

  • Az aljzat a legtöbb modellünkön a keret jobb felső sarkában található. Látni fogja amikor kinyitja a sütő ajtaját.

Ételérzékelőt csatlakoztató személy


3. Állítsa be a sütőprogramot és a hőmérsékletet.

4. Nyomja meg a ikont, és állítsa be az étel maghőmérsékletét.

5. Nyomja meg a START gombot.

6. A beállított maghőmérséklet elérése folyamatban van, és hang jelzi, ha az étel elkészült (elérte a megadott belső hőmérsékletet).

Tippek és trükkök

A maghőmérőt sok esetben az AssistedCooking funkcióval együtt is lehet használni. Amikor AssistedCooking-gal (séf segéd) süt, a sütő kijelzőjén, vagy az alkalmazásban látni fogja, hogy az adott étel elkészítéséhez javasolt-e a maghőmérő használata. Ez a funkció nem érhető el minden sütőnél. A maghőmérő segítségével azt is beállíthatja, hogy a hús angolos, közepesen vagy jól átsült legyen, ízlése szerint. Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni az AssistedCooking funkcióról.

A legjobb eredmény elérése érdekében szúrja a maghőmérőt az étel közepébe vagy a hússzelet legvastagabb részébe. Győződjön meg arról, hogy a maghőmérő legalább ¾ része az húsban van.

Optimális esetben az elkészített ételnek szobahőmérsékletűnek kell lennie a főzés megkezdése előtt. A maghőmérő nem működik, ha az étel túl hideg, vagy nem olvadt ki teljesen.

Figyelmeztetések

  • Csak a sütőhöz tartozó maghőmérőt vagy eredeti csereeszközt használjon. 
  • Ügyeljen arra, hogy néhány centiméteres rést hagyjon a grillelemek és a maghőmérő vezetéke között, hogy ne sérüljön meg a túlzott hő hatására.
  • Legyen óvatos, nehogy megégesse magát, amikor a maghőmérőt az előmelegített sütőbe helyezi.
  • Használat után mindig vegye ki a maghőmérőt a sütőből. Legyen óvatos, nehogy megégesse magát, mert a maghőmérő és a sütő is forró lesz.
  • Ne használja az maghőmérőt folyadékokhoz.


További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti. 

Most, hogy már tudja, hogyan kell használni a maghőmérőt, érdemes többet megtudnia sütőjéről. Kattintson ide a sütő funkcióinak és szimbólumainak áttekintéséhez.