Gőzsütő tisztítása

Utoljára frissítve 2024. 04. 24. 12:26

Kitchen with ovens

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsa Electrolux sütőjét – mind higiéniai okokból, mind annak érdekében, hogy a sütő és a tartozékok megőrizzék kiváló minőségüket. Sütőjének egyszerű és alapos karbantartása rövid és hosszú távon is javítja annak teljesítményét.

A sütő típusától függően eltérő tisztítási megoldásokat igényel. A különböző Electrolux sütők különböző tisztítási funkcióval rendelkeznek a karbantartásuk megkönnyítése érdekében – ellenőrizze, hogy az Ön sütője milyen tisztító funkcióval rendelkezik. A legjobb eredmény érdekében használja a webshopban is megvásárolható sütőápoló termékeinket.

A sütő tisztítása 

Mindennapi tisztítás:

Sütőtér: Optimális esetben az sütő belsejét minden használat után meg kell tisztítani. Ha lehűlt puha ronggyal törölje át a sütőteret és a belső üvegajtót

A sütő ajtaja és a kezelőpanel: Tisztítsa meg a sütő ajtót egy puha ruhával, meleg vízzel és egy kevés tisztítószerrel

Fémfelületek: A fémfelületek tisztításához használjon tisztítószert

Ételmaradványok: a zsír-és ételmaradékokat tisztítószer segítségével távolítsa el 

A sütő előlapjára, fémfelületekre és foltokra az Sütő és Micro Care spray-t ajánljuk.

Alaposabb tisztítás:

Először nézze meg, hogy milyen tisztítóprogrammal rendelkezik a sütője. Ezek mind a mindennapi, mind az alapos tisztítási igényeket kielégítik. Időnként alaposabban meg kell tisztítani a polctartókat és az üvegajtót. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket a folyamatokat. 

A polctartó tisztítása: Az alaposabb tisztítás érdekében javasoljuk a polctartó eltávolítását. Ehhez húzza el a polctartó elejét a faltól, majd ismételje meg a tartó hátsó végével. Tisztítsa meg a polctartókat úgy, hogy a mosogatóba áztatja vagy mosogatógépben elmossa őket. 

Belső üvegajtó tisztítás: Az ajtó belső üvege eltávolítható és megtisztítható, ha az elszennyeződik. Tekintse meg a felhasználói kézikönyvet, hogy megtudja, hogyan történik ez az adott sütőmodellnél. Óvatosan távolítsa el az üvegtáblákat, és tisztítsa meg nedves ruhával, vagy használjon sütőtisztítót a különösen makacs ételmaradékok eltávolításához. Az Sütő és Micro Care spray segítségével alaposan megtisztíthatja a sütő minden részét. 

Tisztítószerek

Ajánlott tisztítószereink megvásárolhatók webáruházunkban.

Sütő és Micro Care spray

Steam Care – gőzsütő vízkőoldó

Tisztítási emlékeztető

Sok sütőnk rendelkezik tisztítási emlékeztetővel. A sütő emlékezteti Önt, amikor eljött az ideje a tisztításnak és/vagy a vízkőmentesítésnek az optimális működés érdekében. Az emlékeztetők be- és kikapcsolhatók a BEÁLLÍTÁSOK menüben, vagy elérhetők hivatalos alkalmazásunkon keresztül.

Tisztító programok

Az alábbiakban áttekintést adunk a sütőinkben elérhető különböző tisztítóprogramokról, amelyek megkönnyítik azok tisztán tartását. Kérjük, olvassa el a sütője használati útmutatót, hogy megtudja, melyik program vonatkozik az Ön modelljére.

Katalitikus tisztítás – amikor a sütőtér katalitikus réteggel van bevonva, a katalitikus felület "megeszi" a rárakódott szennyeződéseket. 250 °C felett a speciális réteg oxidálja az ételből kifröccsenő zsírt és ételdarabokat, így egyszerűbb tisztán tartani a sütőteret. Tudjon meg többet a katalitikus tisztításról.

Pirolitikus tisztítás – amikor elindítja a pirolitikus tisztító programot, a sütőtér felmelegszik 500 °C-ra, és hamuvá éget minden szennyeződést a sütőtérben. A sütő alján összegyűlt hamut elég egy nedves kendővel kitörölnie. A pirolitikus tisztítás előnye, hogy szinte mindenhová eljut a forró levegő, így a sütő minden részét megtisztítja. Tudjon meg többet a pirolitikus tisztításról.

AquaClean – az AquaClean technológia a víz elpárologtatásával távolítja el a sütőben lerakódott makacs zsír- és ételmaradványokat. Az AquaClean gőzt használ a lerakódott makacs zsír- és ételmaradványok eltávolítására. Egyszerűen öntsön vizet a sütő aljába, és futtasson le egy sütőprogramot (nem egy tisztítást), hogy a gőz fellazítsa a szennyeződést. Miután lehűlt a sütő, könnyebben megtisztíthatja a sütőteret. Tudjon meg többet az AquaClean tisztításról.

Ha gőzsütője van, a következő programokat is használhatja:

Gőztisztítás – ez a tisztító program a gőz segítségével felpuhítja a zsírt és az ételmaradékot, megkönnyítve a sütő tisztítását. Tudjon meg többet a gőztisztításról.

Steam Cleaning PLUS – intenzívebb gőztisztító program. Tudjon meg többet a gőztisztításról.

Szárítás – ezzel a tisztító programmal a gőzsütés  után kiszáríthatja a sütőteret.

Vízkőmentesítés – időnként vízkőteleníteni kell a gőzsütőt. Ez a funkció ebben segít. További információ a vízkőmentesítésről.

FONTOS

  • Tisztítás előtt mindig ellenőrizze, hogy a sütő lehűlt
  • Tisztítás előtt mindig győződjön meg arról, hogy a sütő lehűlt, ha sütőtisztító spray-t használ, permetezze a tisztítószert egy ruhára, és így törölje át a sütőteret, ne permetezze a tisztítószert közvetlenül a sütőtérbe. 
  • Ne használjon durva felületű, karcoló tisztítószert


További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti.

Alkatrészek és tartozékok
Alkatrészek és tartozékok

A webáruházban eredeti alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat készülékéhez, melyeket házhoz is szállítunk Önnek.

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.