Az Electrolux sütökön látható szimbólumok és azok jelentése

Utoljára frissítve 2023. 06. 13. 10:55

Sütőben sütés a konyhában
Az Electrolux sütők számos hasznos funkcióval és programmal segítenek Önnek, hogy igazi élmény legyen a sütés. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző funkciókat és szimbólumokat, hogy a legtöbbet hozhassa ki sütőjéből.

A különböző Electrolux sütők eltérő funkciókkal és programokkal rendelkeznek. Emiatt előfordulhat, hogy bizonyos szimbólumok és funkciók nem állnak rendelkezésre az Ön sütőjénél. Kérjük, ellenőrizze, hogy mely funkciók és szimbólumok vonatkoznak az adott modellre.

Mindennapi főzés

Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban használt főzési funkciókat és azok leírását. Hasznos tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet a legoptimálisabban használni az egyes funkciókat. 

Alsó + felső sütés
Egy szinten történő tészta- és hússütéshez.
Hőlégbefúvás, nagy hőfok

Egyszerre maximum 3 polcszinten történő sütéshez, vagy aszaláshoz. Állítsa 20-40 °C-kal alacsonyabbra a hőfokot, mint az Alsó + felső sütésnél.

Hőlégbefúvás

Energiatakarékos sütéshez, száraz péksüteményekhez, sütőformában történő sütéshez, az 1. polcszinten.

Alsó sütés

Egy polcszinten történő sütéshez,olyan ételekhez idelális, amelyhez ropogós alap szükséges, például pizza vagy, ha lassan szeretnénk valamit sütni.


Grill
Hússzelet és kenyér pirításához.
Turbó grill (Infrasütés)

Nagyobb darab húsok vagy csontos szárnyasok készítéséhez, az 1. polcszinten. Csőben sütéshez és pirításhoz is ajánlott.


Csőben sütés (Au gratin)

Rakott fogásokhoz ideális, mint a lasagna és burgonyafelfújt. Csőben sütéshez és pirításhoz.
Sütés gőzben

A gőz magasabb szintre emelki a sütést – megőrzi az ételek puhaságot és a nedvesség tartalmát legyen szó akár csirkehúsról, péksüteményről, pudingról vagy rakott ételről. Ha sütője rendelkezik gőz funkcióval, az alábbiakban megtudhatja, hogyan használhatja őket.

Steamify® funkció

Automatikusan beállítja a megfelelő mennyiségű gőzt az étel elkészítéséhez. Önnek csak a kívánt hőmérsékletet kell beállítania, a többit rábízhatja sütőjére.

Tudjon meg többet a Steamify® használatáról.
Gőzprogramok
A gőzsütők a legjobbat hozzák ki az alapanyagokból. Az ételek minden eddiginél finomabbak és még jobb állagúak lesznek. A sütő típusától függően akár négy gőzprogram közül is választhat:


  • Alacsony páratartalom: ideális vörös húsok, szárnyasok, kenyerek, egytálételek és sütemények készítéséhez
  • Közepes pártartalom: sodó, puding, sajttorta készítéséhez ajánljuk 
  • Magas páratartalom: halak és zöldségek párolásához ideális 
  • Vital program: hal, rizs, kuszkusz,zöldségek vagy tészták készítéséhez javasoljuk


Tudjon meg többet a gőzsütésről.

Regeneráló program (újramelegítés)

A Regeneráló program lehetővé teszi, hogy az ételeket közvetlenül a tányéron melegítse fel. 

Húsok, tészták, halak, zöldségek, gabonák (rizs, bulgur, quinoa), egytálételek (pl. rakott krumpli, lasagne) újramelegítéséhez ideális. 


Tudjon meg többet a Regeneráló promgram használatáról.
SteamBake program 

A program elején egy kis gőz képződik a sütőtérben,ettől lesz fantasztikusan könnyű és lágy a tészta belseje. Ideális házi kenyér, pogácsa és sütemények elkészítéséhez. 
Kenyérsütés program

A gőz egyenletes hőmérsékletet biztosít, amely tökéletes ahhoz, hogy a tészta megemelkedjen. Sütés közben a gőzben a tészta felszíne ropogós kéreget kap, miközben a belseje megőrzi a nedvességet, így puha marad.

Tudjon meg többet a gőzzel történő kenyérsütésről.
Joghurt
Krémes, sűrű házi joghurtot készíthet sütőjében.

Tudjon meg többet a sütőben történő johurt készítésről. 
Sous Vide

Húshoz, halhoz, tenger gyümölcseihez, zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Használjon 50 °C és 95 °C közötti hőfokot.


Tudjon meg többet szuvidolásról.


Előkészületek 

Sütője számos kényelmi funkcióval rendelkezhet, amelyekkel időt takaríthat meg, és a lehető legkönnyebbé teheti a főzést. Az élelmiszerek kiolvasztása még soha nem volt gyorsabb vagy egyszerűbb. Tálalás előtt melegítse fel a tányérokat, hogy otthonában is éttermi körülményeket teremtsen.Tartsa melegen az ételt, míg elkészül a következő fogás, vagy ha később szeretne tálalni.

Kiolvasztás 

A fagyasztott ételeket óvatosan kiolvaszthatja, ebben az üzemmódban csak a ventilátor és a sütő lámpája működik, de hő nem keletkezik. A levegő cirkulációja leolvasztja az ételt. 
Melegentartás 
Az elkészült ételt melegen tarthatja. A sütő egyenletes hőmérsékletet tart fenn, így az étel nem ég meg.
Tányér melegítés
Tálalás előtt óvatosan felmelegítheti  a tányérokat.

Extra funkciók

Előfordulhat, hogy sütője olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik különleges ételek otthoni elkészítését. Könnyedén készíthet autentikus olasz pizzát, tartósíthat gyümölcsöt és zöldséget, keleszthet tésztát vagy süthet lassan. 

Pizza funkció


Az 1. polcszinten történő sütéshez. Intenzívebben pirul az étel teteje, és ropogósabb lesz az alja. Állítsa 20-40 °C-kal alacsonyabbra a hőfokot, mint az Alsó + felső sütésnél.


Tudjon meg többet a pizza funkció használatáról.

Tartósítás

A tartósitó programmal különböző zöldségekből készíthet vitamindús savanyúságot vagy gyümölcsökből ínycsiklanló lekvárokat. 

Tudjon meg többet a zöldségek és gyümölcsök tartósításáról.
Lassú főzés
Alacsony hőmérsékleten, hosszabb főzési idővel főzze az ételeket, hogy megőrizze a tápanyagokat és finom eredményeket érjen el. Zöldségpörkölthöz vagy szegyhez jó.
Tészta kelesztés
Csak állítsa össze a tésztát, és egy tapadásmentes edényben tegye a gőzsütőbe. Válassza ki a kelesztés programot, és a gőzpárás sütőben a tészta szépen megkel.


Az adott sütőmodellről további információkért tekintse meg a felhasználói kézikönyvet. Használati útmutatóját itt találja.

Alkatrészek és tartozékok
Alkatrészek és tartozékok

A webáruházban eredeti alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat készülékéhez, melyeket házhoz is szállítunk Önnek.