A tökéletes ízek titka: szuvidolás

Utoljára frissítve 2023. 08. 09. 7:16

Sous vide cooking and using the sous vide function on your oven


A szuvidolás során az alapanyagokat vákuumtasakba rakják, légmentesen lezárják, majd meleg vízfürdőben párolják- ezzel professzionális ételkészítési technikával minden alkalommal ízletes fogásokat készíthet. Ez a funkció az Electrolux SteamPro sütőkben elérhető.

A szuvidolás során gyakran csak a húsokra asszociálnak, de érdemes kipróbálni a tenger gyümölcseivel, a baromfihússal, a zöldségekkel és a burgonyával is. Akár Sous-vide tojást is lehet készíteni, melynek a fehérje része a tökéletesen szilárd lesz, de a sárgája folyós marad.


Amire szüksége lesz a szuvidoláshoz: 

  • SteamPro sütő
  • Sous-vide zacskó 
  • vákuumpumpa/ vákuumfiók Sous-Vide zacskó

Az Electrolux vákuumozható zacskói újrahasznosíthatók, és a korábbi modelleknél* újrahasznosíthatóbb műanyagból készültek, itt megnézheti őket. A korábbinál akár 40%-kal kevesebb CO2-kibocsátással készülnek**.  A zacskók kompatibilisek a SteamPro sütőkkel, vákuum pumpákkal és vákuumoló fiókkal.

Ne felejtse el újrahasznosítani a vákuum zacskót főzés után. A használat után távolítson el minden ételmaradékot a zacskó belsejéből, hogy elkerülje az újrahasznosító tartály szennyeződését. Ezt követően a zacskót dobja a műanyag hulladékgyűjtőbe.


*A zacskó NEXT FLEX MP0X (A4 formátum) újrahasznosítható anyagból készült, amely megfelel a DIN EN 13430 szabványnak.

**Az Electrolux által végzett Life Cycle Assessment (LCA) szerint.


Vákuumoló készülék 

A Sous-Vide zacskók lezárásához vákuumzáróra lesz szüksége. Vannak asztali változatok és beépíthető fiókok. Az asztali vákuumoló készülékek mobilak, kevés helyet foglalnak és könnyedén használhatóak. Ha magasabb szintre szeretné emelni a Sous-Vide főzést, felszerelheti konyháját egy beépített vákuumoló fiókkal. Így zökkenőmentesen, pillantok alatt vákuumozhatja az alapanyagokat mielőtt a sütőbe tenné. Fedezze fel beépíthető vákuumoló fiókunkkat.


Szuvidolás lépései

1. lépés

Vákuumozza le a hozzávalókat egy vákuum tasakban.

2. lépés

Helyezze az ételt az Electrolux SteamPro gőzsütőbe.

3. lépés

Válassza ki az „SV” SousVide ikont.

4. lépés

Állítsa be a kívánt hőmérsékletet.

5. lépés

Nyomja meg a „Start” feliratot.Tippek és trükkök

  • Javasoljuk, hogy a szuvidolás után rövid ideig pirítsa meg a vörös húst egy serpenyőben vagy a grillen. A ropogós kéreg még jobb ízt ad a húsnak
  • Ha több szelet/darab baromfit vagy halat süt egy zacskóban, helyezze őket egymás mellé, ne pedig egymásra, így biztosítva az egyenletes sülést
  • Készítse elő az ételt vákuumzacskóban: a lezárt zacskót tegye a fagyasztóba, majd, ha szeretné elkészíteni tegye a fagyasztóból közvetlenül a sütőbe és válassza ki a SousVide funkciót


További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti. 

Alkatrészek és tartozékok
Alkatrészek és tartozékok

A webáruházban eredeti alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat készülékéhez, melyeket házhoz is szállítunk Önnek.