A karácsonyi klasszikusok még finomabbak lesznek a gőzsütőben

Utoljára frissítve 2021. 03. 12. 12:26

Az ünnepi időszak remek idő a sütésre! Töltsön időt családjával vagy barátaival, és élvezzék együtt a hosszú vacsorákat.Gőzprogramon sült húsok

Milyen húst érdemes gőzprogramon sütni? A kombinált gőzprogramokon nagyon finomra lehet sütni a különféle húsokat, például a sonkát, császárhúst, marhaszegyet, marhahátszínt stb. A gőzben a hús rostjai ellazulnak, így megőrzik puha állagukat, finom textúrájukat, anélkül,  hogy szétesnének. A szárnyasoknak, például a pulykának és a csirkének meglehetősen sovány a húsa, de a gőzben ezek sem száradnak ki. Az alábbiakban megmutatjuk Önnek, hogy érdemes gőzprogramon megsütni a különféle húsokat.


Sonka

- Ha szaftos sonkát akar készíteni, tegye a húst közvetlenül a sütőrácsra (a bőrös felével felfelé), és toljon be alá egy tepsit.

- Párolja a sonkát 100 °C-on Full Steam (100% gőz) programon addig, amíg a hús maghőmérséklete eléri a 70 ° C-ot. (A sonka méretétől függ, hogy mennyi idő alatt éri el ezt a maghőmérsékletet, ezért érdemes maghőmérőt használni.) Amikor eléri a megadott hőmérsékletet, vegye ki a sütőből, és hagyja hűlni.

- Miután lehűlt, kenje át a sonkát ízlés szerint valamilyen mázzal. A mi kedvencünk a mustár-tojássárga keverék, amit zsemlemorzsával is meghintünk.

- Ezt követően tegye vissza a húst a sütőbe hőlégkeverés programra, és süsse 175 ° C-on, amíg a sonka aranyszínű kérget kap (kb. 5-10 perc). Ezt az ételt egy nappal hamarabb is elkészítheti.
Pulyka

- Telt, gazdag ízű, zamatos pulykát készíthet, ha a megtöltött húst először 100 °C-on Full Steam (100% gőz) programon párolja.

- Szúrjon egy maghőmérőt a pulyka combjába, és állítsa be 68 °C-ra. (A hús méretétől függ, hogy mennyi idő alatt éri el ezt a maghőmérsékletet, ezért érdemes maghőmérőt használni.)

- Amikor eléri a beállított hőmérsékletet, vegye ki a pulykát a sütőből, és hagyja, hogy a bőr megszáradjon.

- Miután megszáradt, kenje meg az egész madarat olvasztott vajjal, és tegye vissza a húst a sütőbe hőlégkeverés programra. Süsse 30 percig 200 °C-on, hogy a bőre ropogós legyen. Jó étvágyat!


Mázas rövid karaj vagy marhaszegy

- Sózza be a rövid karajt vagy a marhaszegyet, és hagyja pácolódni a húst egy éjszakán át.

- Párolja a húst 100 °C-on Full Steam (100% gőz) programon, mérettől függően legalább 3-4 órán keresztül. A rövidkaraj akkor van kész kész, amikor a hús könnyen elválik a csonttól. A marhaszegy akkor jó, amikor egy vékony pengéjű kést könnyedén bele tud szúrni. Hagyja a húst kihűlni. Vágja szét a bordákat a csontok mentén (ha marhaszegyet süt, hagyja meg egyben a húst).

- Készítse el a mázat. Hozzávalók: 1 dl barna cukor, 3 dl barnasör, 1 evőkanál almaecet, 1 evőkanál mustár, egy csipet só és egy csipet chili vagy chipotle, ha csípősen szereti. Keverje össze a cukrot és az ecetet egy fazékban, forralja fel, adja hozzá a sört és a többi hozzávalót, majd  főzze addig, amíg sűrű szószt kap (kb. 10-15 perc).

- Kenje át mázzal a húst, majd tegye vissza a sütőbe, hogy jól átmelegedjen. Előző nap is elkészítheti ezt az ételt, így elég tálalás előtt bekennie a mázzal és felmelegítenie.


Szuvidolt köretek

A zöldségek nagyon finomak szuvidolva. Egészségesebbek lesznek, mert szuvidolás közben kevesebb tápanyagot veszítenek (mintha sütve vagy vízben főzve készültek volna) és finomabbak is, mert megőrzik eredeti ízüket, aromáikat és textúrájukat. A zöldségeket tartósíthatja is szuvidolással.


Zeller, pirított vajjal, kakukkfűvel és citromhéjjal

- Hámozza meg és szeletelje fel a zellert, és tegye egy vákuumtasakba pirított vajjal, kakukkfűvel, citromhéjjal és egy csipet sóval.

- Szuvidolja 100 ° C-on kb. 20-25 percig. Tálalja melegen azonnal, vagy hagyja kissé hűlni, majd pirítsa vagy grillezze pár percig.


Fűszeres sárgarépa

- Hámozza meg a sárgarépát, és tegye csillagánizzsal, chilivel, fahéjjal és egy csipet sóval együtt egy vákuumtasakba.

- Szuvidolja 100 ° C-on kb. 15-20 percig. Tálalja melegen azonnal, vagy hagyja kissé hűlni, majd pirítsa vagy grillezze pár percig. A zöldség levét használhatja szószhoz vagy öntetthez.


Süssön gőzprogramon, mint a séfek

Egy SteamPro gőzsütő Steamify® funkciója segít, hogy úgy süssön, pirítson vagy pároljon ételeket otthon, mint a profik. Sőt, egy ilyen  innovatív sütőben akár szuvidolhat is! Készítsen egyszerűen éttermi minőségű ételeket! Csak állítsa be a hőfokot és a Steamify® funkció automatikusan beállítja, hogy mennyi gőz legyen a sütőtérben az adott étel elkészítése során. 


Fedezze fel a SteamPro sütőket


Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.