A gőzsütés első lépései

Utoljára frissítve 2022. 05. 25. 9:06


Legyenek finomabbak a hétköznapok a gőz segítségével! Mutatunk néhány tippet és trükköt, hogy a legtöbbet hozhassa ki gőzsütőjéből.Üdvözöljük

Gratulálunk gőzsütőjéhez! Akár most vásárolta sütőjét, akár már használja egy ideje, csak annyit mondhatunk, hogy nagyon jól döntött! Gőzprogramon sütni nagyon jó! Amikor elkezdi használni a gőzt az ételkészítéshez, hamar meg fogja tapasztalni az előnyeit. Bemutatjuk, hogyan lesznek még finomabbak a már jól ismert, hétköznapi fogások, a harapnivalók, a villásreggelik és a különleges alkalmakra készített ételek csupán attól, hogy gőzprogramon készíti el őket.

Üdvözöljük a gőz világában!


Víztartály

Először is, ami megkülönbözteti a gőzsütőt a hagyományos sütőtől, az az, hogy gőzprogramon is lehet benne sütni. Ehhez egy tartályra van szükség, amelyet vízzel kell feltölteni. A sütőben keletkező hő ezután a vizet gőzzé alakítja.

Az Electrolux gőzsütőknél a víztartályt a sütők jobb felső sarkába találja. Kivéve a SteamBake sütőket, ahol a sütő alján lévő mélyedésébe kell önteni a vizet. Mindkét esetben töltse fel vízzel a megfelelő eszközt, mielőtt elkezdené sütést.


Mennyi gőz van a sütőtérben?

A különböző gőzprogramok más-más arányban keverik a gőzt és a forró levegőt, mert a különféle ételek elkészítéséhez más-más mennyiségű gőzre van szükség. Az Electrolux gőzsütőknél ezeket teljes gőz (100% gőz), magas páratartalmú, közepes páratartalmú és alacsony páratartalomú programnak nevezik. Alább talál egy általános útmutatót, melyből kiderül, hogy különböző gőzprogramokat milyen ételek elkészítéséhez ajánljuk:

- A teljes gőz (100% gőz) program párolásra való. Egészséges és finom fogások, pl. zöldségek, rizs, kuszkusz vagy akár tenger gyümölcsei (hal, kagyló és garnélarák) készítéséhez ideális. 

- A magas páratartalmú program a forró levegőt és a gőzt kombinálja lágy textúrájú ételek készítéséhez. Ideális mártásokhoz, pudingokhoz, májhoz és halhoz.

- A közepes páratartalmú program a forró levegőt és a gőzt kombinálja enyhe pároláshoz. Ideális párolt húshoz vagy sült halhoz, valamint kenyér és édes tészták sütéséhez.

- Az alacsony páratartalmú program szintén kombinálja a forró levegőt és a gőzt. Főleg sütéshez ajánljuk, amikor azt szeretné, hogy az étel belül szaftos vagy puha legyen, de kívül kapjon egy kis ropogós kérget. Ideális húshoz, baromfihoz, halhoz, pirított kenyérmorzsás ételekhez, sült zöldségekhez, valamint süteményekhez, muffinhoz és kekszekhez.


Gőzben a jó étel még finomabb lesz

Legyenek kedvenc ételei még finomabbak, extra erőfeszítés nélkül. Használjon gőzt zöldségek, halak, húsok, kenyerek és desszertek készítéséhez. Belül megőrzik puha, szaftos textúrájukat, kívül pedig ropogósra sülnek.


Fedezze fel SteamBoost sütőinketÉrtékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.