A gőzsütés alapjai

Utoljára frissítve 2021. 03. 12. 10:20

Women steam cooking vegetables in a steam oven


A gőzzel történő sütésnek számos előnye van, pl. megőrzi az ételek ízét, élénk színét és tápanyagtartamát. Ez az egyik legkíméletesebb sütés mód. Az étel nincs kitéve felesleges hőmérsékletnek, nem szárad ki, és nem sül túl. A gőzben megmarad az alapanyagok vitamintartalma. Főzzön ízletes és egészséges fogásokat Electrolux gőzsütőjében. 


Gőzben szinte bármilyen fogást elkészíthet, legyen az akár zöldség, gabonaféle, tenger gyümölcse, baromfi, marhahús, kenyér vagy sütemény.


Hogyan süssön gőzzel?

Minden Electrolux gőzsütő a gőz és a meleg levegő kombinációját használja fel, így végtelen főzési lehetőséget biztosít. Dönthet úgy, hogy manuálisan kombinálja a gőzt és a meleg levegőt, vagy használhatja a Steamify® funkciót, ha az elérhető az Ön sütőmodelljén.

Javasoljuk, hogy a sütője hideg legyen, amikor elkezdi a sütést, így a legtöbbet hozhatja ki a gőzben történő sütésből. Továbbá, ha a sütő forró a sütés megkezdésekor vegye figyelembe, hogy a keletkező gőz nem lesz látható.

Az Electrolux gőzsütőkön négy gőzprogram található. Lehetséges, hogy az Ön sütője rendelkezik mind a 4 programmal, de az is lehet, hogy csak néhány program elérhető. 


 A Vital program folyamatos gőzt biztosít az egészséges és ízletes ételek elkészítéséhez. Ideális olyan fogásokhoz, mint a zöldségek, a rizs, a kuszkusz és a tenger gyümölcsei (hal, kagyló és garnélarák).

Magas páratartalom gőzprogram tökéletes a hal, a rizs, a kuszkusz vagy a zöldségek elkészítéséhez.
 


A Közepes páratartalom program ideális a magas páratartalmú ételek, például a sült hal, sodó, lepény vagy terrine készítéséhez.


 

 

Az Alacsony páratartalom program a belül omlós, kívül ropogós vörös húsok, szárnyasok, kenyerek és sütemények készítéséhez ideális. Különösen jó lesz tőle a leveles tészta.Állítsa be manuálian a gőzszintet

1. Töltse fel a víztartályt a jelzett maximális szintig 

2. Tolja vissza a tartályt a helyére  

3. Görgessen végig a menüben és keresse meg a gőzprogramokat 

4. Válassza ki a kívánt a programot

5. Állítsa be a hőmérsékletet 

6. Nyomja meg a START gombot.


Hagyja, hogy a Steamify® beállítsa a gőzszintet

Ha sütője rendelkezik Steamify® funkcióval, akkor Önnek nincs más dolga, mint beállítani a kívánt hőfokot, a sütő pedig beállítja a megfelelő gőzszintet. Ezután a sütő a megfelelő időben adagolja a megfelelő mennyiségű gőzt, és szükség esetén száraz levegővel kombinálja. Emelje magasabb szintre a sütést a Steamify® segítségével.


Tippek és trükkök

    Ha melegen akarja tartani az ételt, nem kell alufóliával lefednie azt, mivel a páratartalom ugyanolyan védelmet nyújt

    Ha Vital programon süt, javasoljuk a Deluxe Steam készlet használatát. Az edényszett kialakítása lehetővé teszi, hogy a párolás gyors és egyenletes legyen.


FONTOS

    Csak hideg csapvizet öntsön a tartályba. Ne használjon szűrt (ionmentes) vagy desztillált vizet. Ne használjon más folyadékot. Ne öntsön gyúlékony vagy alkoholtartalmú folyadékot a vízfiókba

    Ha a sütő a főzés megkezdésekor forró, a keletkező gőz nem lesz látható

    A főzés befejezése után ürítse ki a víztartályt

    A maradék víz lecsapódhat az sütőtérben. Sütés után óvatosan nyissa ki a sütő ajtaját. Amikor a sütő lehűlt, puha ruhával törölje szárazra

    Időről időre figyelmeztetést kap a gőzsütő vízkőmentesítésére. A vízkőmentesítés eltávolítja és megakadályozza a vízkő lerakódását a sütő gőzrendszerében, így továbbra is optimálisan működik. Tudjon meg többet a sütő vízkőmentesítésérőlTudjon meg többet arról,  hogyan kell kenyeret és süteményt sütni gőzzel, vagy, hogy hogyan melegítse fel a maradékokat Regeneráló programon.

További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti.


Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.