A gőzsütés alapjai

Utoljára frissítve 2021. 03. 12. 10:20

Nem kell séfnek lennie ahhoz, hogy gőzprogramon süssön. A gőzsütés egyszerű. Az ételek kívül ropogós kérget kapnak, belül puhák lesznek. A zöldségek megőrzik élénk színüket. A rizs, a lencse a bulgur vagy bármilyen gabona amit készít, tökéletes lesz. Párolt rizs (basmati, előfőzött vagy jázmin rizs)

Rizst párolni gőzsütőben nagyon egyszerű, ráadásul az étel finomabb is lesz. Minden egyes rizsszem egyenletesen megpuhul, de nem lesz túlfőzve, így a szemek nem ragadnak össze. Ha választani kell a rizs főzése vagy párolása között, mi mindenképpen a párolásra szavazunk.


Amire szükség lesz: 1 pohár rizs, 1 pohár víz és egy csipet só összekeverve.


A hozzávalókat öntse egy hőálló tálba, a tálat tegye a sütőbe.


Párolja Full Steam (100% gőz) programon, 100 °C-on 20 percig. És kész is van!


Lencse és más gabonafélék párolása

Amikor a lencsét túlfőzi, egy massza lesz belőle a lábosban. Ezt könnyen elkerülhető a gőzsütőben, mert gőzben nem fő túl a lencse. Ráadásul, táplálóbb is lesz ha párolja, mert a gőz nem szárítja ki a lencsét, ellentétben a forró vízzel.

Lencse párolás: keverjen el 1 pohár vörös lencsét 1 pohár zöldség alaplével és egy csipet sóval. A hozzávalókat öntse egy hőálló tálba, rakja be a sütőbe, majd Full Steam (100% gőz) programon, 100 °C-on 13-15 perc alatt párolja készre.


Finom!

A párolás jót tesz a különféle gabonáknak. Ez egy könnyű, kíméletes módszer, mellyel finom fogásokat készíthet. Párolhat quinoa-t, bulgurt és kuszkuszt is. Csak a párolás időtartamát kell jól megválasztania, attól függően, hogy melyik gabona, mennyi idő alatt puhul meg.


A gőzben még finomabb lesz minden fogás

A már többször elkészített, kedvenc ételei is finomabbak lesznek, ha gőzprogramon süti őket. A zöldségek, a halak, a húsok, a kenyerek és a desszertek íze teltebb, gazdagabb lesz, ráadásul jobban is mutatnak majd a tányéron.


Nézze meg a gőzsütőket!Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.