Electrolux mosógép tisztítása és karbantartása

Utoljára frissítve 2023. 11. 27. 13:07


A mosógép megfelelő gondozása nem nehéz, és ennek számos előnye van az Ön, a ruhanemű, a gép és végső soron a környezet számára.

A rendszeres tisztítás és karbantartás nagyban befolyásolja mosógépe teljesítményét. Időt, pénzt és energiát takarít meg.

Az eljárás helyes ismerete segít elkerülni a meghibásodásokat, valamint a költséges javításokat és az idő előtti cseréket. Meghosszabbítja a mosógép élettartamát, ezáltal jobban és hatékonyabban fog működni, és segít a ruhanemű tisztán és frissen maradni.

Íme néhány tipp és egy ellenőrző lista a mosógép legjobb tisztítási és karbantartási rutinjairól

  • A mosási ciklus megkezdése előtt mindig ürítse ki a zsebeket, és távolítson el minden idegen tárgyat
  • Soha ne töltse túl a mosógépet ruhával, és ne adagolja túl a mosószert
  • Használat után hagyja kissé nyitva az ajtót és a mosószerfiókot
  • Rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa meg az ajtótömítést
  • Rendszeresen ellenőrizze, hogy a dob tiszta-e, és havonta egyszer végezzen karbantartási mosást
  • Kéthavonta tisztítsa meg a leeresztő szivattyú szűrőjét, vagy amikor az E20 kód megjelenik a kijelzőn
  • Kéthavonta tisztítsa meg a mosószer-fiókot
  • Félévente végezzen mélytisztítást és vízkőmentesítést
  • Időnként tisztítsa meg a gép külsejét enyhe szappannal és meleg vízzel


Ha tisztító- és ápolószerre van szüksége készülékéhez, látogasson el Webáruházunkba .

Az alábbiakban részletesebb információkat és lépésenkénti utasításokat talál a mosógép különböző tisztítási és karbantartási rutinjaihoz. Ha többet szeretne megtudni az Ön konkrét modelljéről, töltse le felhasználói kézikönyvét ezen az oldalon .


Távolítson el mindent a mosógépből, kivéve az anyagokat

Gyakoriság : Minden használat

Előnyök : Jó teljesítményű mosógép

A laza és idegen tárgyak károsíthatják a mosógépet, vagy eltömíthetik a leeresztő szivattyút. Mindig ellenőrizze a gépet, mielőtt elindít egy új mosóprogramot

Utasítás:

1. Ruhamosás előtt ürítse ki a zsebeket

2. Cipzárja le, mielőtt behelyezi a ruhadarabot a gépbe, hogy elkerülje más anyagok sérülését

3. Rendszeresen ellenőrizze az ajtó/fedél tömítését, a bemeneti tömlő szűrőjét és a dobot, hogy nincsenek-e benne idegen tárgyak, például gombok, érmék stb., majd távolítsa el azokat.

Tippek : A kis ruhadarabok, például a baba zokni beszorulhatnak a dobba. Kerülje el ezt úgy, hogy mosáskor mosózsákokba helyezi őket. Mosótáska és egyéb kiegészítők megvásárolhatók Webáruházunkban .


Ügyeljen arra, hogy a mosógép friss levegőt kapjon

Gyakoriság: minden használat után

Előnyök: A higiénikus, baktériummentes mosógép friss ruhaneműt biztosít

A mosógép dobja és mosószerfiókja magas páratartalmú területek.

Az állandó páratartalom penészgombát és rossz szagot okozhat, amely átterjedhet a ruhaneműre.

Utasítás:

Szellőztesse ki a gépet minden mosás után, hogy ruhái friss illatúak legyenek.

Tartsa kissé nyitva az ajtót és a mosószer-fiókot, hogy a levegő keringhessen.


Ügyeljen az ajtó és a fedél tömítésére

Gyakoriság: kéthavonta

Előnyök: A szennyeződés, szennyeződés és baktériumok szaporodnak a gumitömítés mögött. Ha tisztán tartja, mosógépe higiénikus és friss marad, a tömítés pedig tovább tart.

A rendszeres mosás alacsony hőmérsékleten és túl sok mosószer szennyeződést, foltokat vagy zsíros lerakódásokat okozhat a tömítésen.

I utasítások:

1. Ellenőrizze a mosógép ajtótömítését. Gyakran érmék, gombok és egyéb apró tárgyak kerülnek ide, ezért ügyeljen arra, hogy rendszeresen húzza végig az ujját a pecséten, hogy eltávolítsa az elveszett kincseket.

2. Szükség esetén tisztítsa meg az ajtótömítést, tiszta és nedves ruhával belülről és kívülről anélkül, hogy megkarcolná a tömítés felületét


Ellenőrizze, hogy a dob tiszta-e, és végezzen karbantartási mosást

Gyakoriság: havonta egyszer

Előnyök: A ruhanemű friss marad, és távol tartja a baktériumokat és a szagokat

Klímahős vagy az alacsony hőmérsékleten történő mosásban, havonta egyszer fel kell tárcsáznod a meleget. A karbantartó mosás nem csak megtisztítja a dobot, hanem segít megakadályozni a benne lévő baktériumok elszaporodását, amelyek rossz szagokat és penészgombát okozhatnak.

Ha a gépe nem rendelkezik karbantartási programmal, futtasson egy rövid pamutprogramot magas hőmérsékleten (90 fok), üres dob mellett.

Egyes modellek ikonnal vagy szöveggel jelzik, hogy mikor kell elvégezni egy tisztítási ciklust (átlagosan 60 ciklus után). Ha többet szeretne megtudni az adott modellről, tekintse meg a felhasználói kézikönyvet.

Utasítás:

1. Távolítson el minden tárgyat a dobból

2. Ha gépe rendelkezik AutoDose funkcióval, kapcsolja ki

3. Futtasson le egy üres pamutciklust a legmagasabb hőmérsékleten, egyes gépeken van karbantartási program

Rendszeresen ellenőrizze, hogy a dob tiszta-e, és időnként tisztítsa meg puha szivaccsal. Ne használjon súroló hatású rozsdamentes acél tisztítószert vagy drótgyapot súrolópárnát, mert ez károsíthatja a felületet. Törölje szárazra egy tiszta, puha ruhával.


A meghibásodás elkerülése érdekében tisztítsa meg a leeresztő szivattyú szűrőjét

Gyakoriság: kéthavonta

Előnyök : A mosógép a legjobb teljesítményt nyújtja

Ha gépe leeresztőszűrővel van felszerelve, kéthavonta tisztítsa meg, hogy elkerülje a készülék meghibásodását, vagy amikor az E20 kód megjelenik a kijelzőn.

Utasítás:

Húzza ki a gépet a fő aljzatból. FIGYELMEZTETÉS: Soha ne távolítsa el a szűrőt, amikor a gép működik. Ne tisztítsa a szivattyút, ha a víz forró, várja meg, amíg a víz lehűl.

1. Nyissa ki és vegye le a fedelet

Helyezzen egy sekély edényt a leeresztőszűrő alá

Fordítsa el a szűrőt balra, 180 fokkal az óramutató járásával ellentétes irányba, de ne vegye ki a szűrőt, hagyja, hogy a víz megtöltse a tálat. Amikor az edény megtelt, zárja le a szűrőt és ürítse ki a tálat. Ezután ismételje meg szükség szerint, amíg el nem fogy a víz.

Távolítsa el a szűrőt, távolítsa el a szöszöket vagy tárgyakat, majd folyó csap alatt tisztítsa meg a szűrőt.

Helyezze vissza a szűrőt, és forgassa el az óramutató járásával megegyező irányba. Ügyeljen arra, hogy a szűrőt megfelelően húzza meg a szivárgások elkerülése érdekében. Zárja le a lefolyó fedelét.

A leeresztő szivattyú szűrője modellenként kissé eltérő lehet. Annak érdekében, hogy megfelelően kezelje leeresztő szivattyúját, kérjük, tekintse meg gépe kézikönyvének „Ápolás és tisztítás” című részét, vagy töltse le a használati útmutatót innen .


Tisztítsa meg a mosószeradagoló-fiókot

Gyakoriság: Kéthavonta

Előnyök: Ha figyelünk arra, hogy a mosószer ne rakódjon le, akkor az mosáskor könnyebben befolyik a gépbe – és a ruhaneműnek friss illata lesz. Távolítsa el a mosószer maradványokat a fiókból, hogy minden új adag akadály nélkül jusson a gépbe.

Tisztítsa meg a mosószeradagoló-fiókot, hogy a mosószer ne tudjon beleszáradni és hogy ne képződjön penész a fiókban és fiók körül. Ellenkező esetben a fiók eltömődhet, ami megakadályozhatja, hogy a mosószer megfelelően befolyjon a dobba.

Ha többet szeretne tudni az adott modellről, beleértve a mosószeradagoló-fiók vagy az AutoDose modellek rekeszeinek eltávolítására és tisztítására vonatkozó részletes utasításokat, tekintse meg a felhasználói kézikönyvet. Letölthető ezen az oldalon.


Utasítás:

1.    Vegye ki a fiókot úgy, hogy húzza ütközésig, oldja ki a kicsúszásgátlót, majd teljesen csúsztassa ki a fiókot.

A kioldó mechanizmus néhány gépen (beleértve az AutoDose és Universal Dose gépeket) a mosószerfiók oldalán található.

2.    Amikor kiveszi a mosószeradagoló-fiókot, tisztítsa meg a belsejét és az alját tiszta, meleg vízzel.

(Ne használjon mosószert vagy fehérítőt a fiók tisztításához.) Ügyeljen arra, hogy az öblítőtartó fedelét (ha van) is vegye le és tisztítsa meg.

3.    Egy kis kefével tisztítsa meg a mélyedést. Fordítson külön figyelmet a mosószeradagoló-fiók tetejének alsó részére, itt találhatók ugyanis a "zuhanynyílások", amelyek a vizet az adagolóba fecskendezik.

4.    A mosószeradagoló-fiók megtisztítása után futtassa le az öblítő programot üres dobbal.


Használjon vízkőmentesítőt vízkőképződés ellen!

Gyakoriság: Hat havonta vagy gyakrabban, ha a víz keménysége magas vagy közepes

Előnyök: Az optimális teljesítmény érdekében tartsa tisztán mosógépét

A vízkő- és rozsdarészecskék beépülhetnek a dobba, ami csökkenti a teljesítményt, foltokat hagyhat a ruhaneműn, és kellemetlen szagot okozhat. Ha a víz keménysége az ön lakóhelyén magas vagy közepes, rendszeresen ellenőrizze, hogy nincs-e vízkő a dobban.

Még ha a mosószer vízlágyító szereket tartalmaz is, akkor is javasoljuk, hogy időnként futtasson le egy mosást üres dobbal és vízkőmentesítő termékkel, hogy megakadályozza a vízkőképződést. Az optimális teljesítmény megőrzése érdekében évente kétszer alaposan tisztítsa meg mosógépét.

Néhány mosógép beépített vízkőmentesítő funkcióval rendelkezik. Ha szeretne többet megtudni az adott modellről, tekintse meg a felhasználói kézikönyvet. Letölthető innen.

Ha a tisztításhoz és karbantartáshoz valamilyen termékre van szüksége, látogasson el Webáruházunkba.Tartsa tisztán kívülről is a mosógépet

Gyakoriság: Alkalmanként

Előnyök: Óvja mosógépét a portól, szennyeződéstől és a szöszöktől

Törölje le a készülékét kívülről is, távolítsa el a szöszöket, a port és a szennyeződést, hogy igazán jól nézzen ki.

Időről időre készüléke kívülről is igényli a kíméletes tisztítást.

Tisztítsa meg enyhe szappanos melegvízzel, hogy eltávolítsa a szöszöket, port és szennyeződéseket, majd alaposan törölje át száraz kendővel.

Kerülje az alkohol, parfüm, oldószerek és a vegyszerek, valamint a súrolókorongok és más karcoló anyagok használatát a mosógép tisztítása során.

Ha a készüléket a zuhany, a kád vagy a mosdókagyló mellett helyezi el, tisztítsa gyakrabban, hogy ne korrodálódjon.


Alkatrészek és tartozékok
Alkatrészek és tartozékok

A webáruházban eredeti alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat készülékéhez, melyeket házhoz is szállítunk Önnek.