A mosógép mosószeradagoló-fiókjának eltávolítása és tisztítása

Utoljára frissítve 2023. 11. 27. 13:18

Probléma

Hogyan távolítsuk el és tisztítsuk meg a mosószer-adagoló fiókot?

  • ha eltömődött a mosószer-adagoló fiók
  • ha eltömődött az öblítő rekesz
  • ha felgyűlt a mosópor a mosószerfiókban
  • ha penész és mosószer maradványok vannak a fiókban

Alkalmazható

  • Mosógépek
  • Mosó-szárítógépek

Megoldás

Előfordulhat, hogy mosószer üledék marad a fiókban. Ez eltömítheti az adagolófiókot, és megakadályozhatja, hogy a mosószer akadály nélkül befolyjon a dobba. Súlyos esetekben szivárgás léphet fel, és penész is kialakulhat.

Ennek elkerülése érdekében a fiókot, valamint az adagolóház belsejét és alját is rendszeresen tisztítani kell. Ehhez a fiókot el kell távolítani.

Ezt általában úgy lehet megtenni, hogy a fiókot ütközésig előre húzza, majd kioldja a kicsúszásgátlót (1), majd teljesen kicsúsztatja (2).


Egyes gépeken (beleértve az AutoDose és a SoftWater mosógépeket is) a kioldó mechanizmus a fiók oldalán található.

A fiók eltávolítása után alaposan tisztítsa meg azt meleg vízzel. (Ne használjon mosószert vagy fehérítőt a fiók és az adagolóház tisztításához.)

Az adagolófiókot be is áztathatja, hogy fellazuljon a tisztítószermaradvány. Más gyártó készülékeivel ellentétben az AutoDose fiókot teljesen bele kell meríteni a vízbe.

Az adagolófiókot és az adagolóház belsejét műanyag kefével tudja megtisztítani. Fordítson figyelmet a fióknyílás felső és alsó részére is, itt találhatók ugyanis a "zuhanynyílások", amelyek az adagolóba spriccelik a vizet. A kefe sörtéi segítenek megtisztítani és eltávolítani a lerakódásokat ezen a területen is.

Ha rendszeresen használ öblítőt, előfordulhat, hogy ennek maradványai az adagolófiók alá kerülnek. A maradványok viaszszerű lerakódást képezhetnek. Egy műanyag kefével (semmiképpen sem fémmel) óvatosan távolítsa el a maradványokat, majd alaposan mossa át meleg vízzel.

Az öblítő tároló fedelét is el kell távolítani és alaposan meg kell tisztítani a "szifoncsővel együtt", hogy biztosítsa az öblítő átfolyását és megfelelő adagolását.
Ha hasznosnak találta az cikket, kérjük, nyomjon egy like-ot. Ha cikkben lévő információ nem segített a probléma megoldásában, kérjük, nyomjon a fordíott hüvelykujjra, és írja meg véleményét arról, hogy Ön szerint miként javíthatná csapatunk a cikket. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csapatunk folyamatosan felülvizsgálja és szerkeszti a cikkeket, így az építő visszajelzés nagyon fontos számunkra.

Alkatrészek és tartozékok
Alkatrészek és tartozékok

A webáruházban eredeti alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat készülékéhez, melyeket házhoz is szállítunk Önnek.

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.