.

A hazai gasztronómia legjava, egy időben, egy helyen. Ezt jelenti a Gourmet Fesztivál, mely már
6. alkalommal vonultatta fel az ország – sőt, idén már a környező országok - legjobb éttermeit, borászatait, cukrászdáit, csokoládéműhelyeit.
Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között Budapesten, a Millenáris Parkban várta a kulináris kalandorokat, ahol idén a mangalica és az eper került a figyelem középpontjába.

Mi készült az Electrolux gasztro sátorban?

Pastrami és reuben szendvicsek gourmet kiadásban

Négy napon át folyamatosan készültek a pastrami és reuben szendvicsek az Electrolux gasztro sátorban. Füstölt marhaszeggyel és egy pikáns szósszal töltöttük meg a mini bucikat. Természetesen a bucikat is frissen készítettük. A tésztát nagy teljesítményű Assistent robotgéppel gyúrtuk, és Electrolux kombi gőzsütőkben, illetve PlusSteam funkciós sütőkben sütöttük.

pasztrami

Electrolux a gasztro színpadon

Akárcsak az elmúlt 2 évben, idén is az Electrolux indukciós főzőlapok, kombi gőzsütők és Assistent robotgépek dolgoztak a fesztivál elismert séfjeinek keze alá a gasztro színpadon. Fellépett a Michelin csillagos Onyx séfje, ott volt Bernáth József, Gianni és Till Attilla is. Több külföldi fellépő is megfordult idén a gasztro színpadon: Anna Olson kanadai sztárcukrász Viktória királynő kedvenc tortáját készítette el. Ana Ros, a világ legjobb női séfje pedig egyik ikonikus ételét készítette el, amit természetesen meg is lehetett kóstolni.

workshop

Gourmet workshop by Electrolux

Nem csak kóstolhattak, de főzhettek és süthettek is a látogatók a Gourmet Fesztiválon. Készíthettek eperdzsemet (többféle ízűt) Havas Dórával, kísérletezhettek különféle kávé és desszert párosításokkal. Azok, akiket az ázsiai konyha hoz lázba, benevezhettek a letehetetlen csirkeszárnytalpig című workshopra, de megtanulhatták azt is, hogyan lehet adalékanyagok nélkül hamburger bucit készíteni otthon.