Terméktámogatás

Porszívók

 

Porzsákkal, vagy porzsák nélkül?
A magyar piacon az elmúlt években körülbelül fele-fele volt a két technológia részesedése, idén a szakkereskedőknél a porzsákos modellek térnyerése figyelhető meg. Egy porzsákos porszívó általában erősebben szív, csendesebb, több levegőt tud másodpercenként megszűrni, és karbantartása is jóval egyszerűbb, hiszen a porzsák kicserélése nem állítja kihívás elé a műszaki analfabétákat sem. Ne felejtsük el, hogy a Magyarországon még mindig népszerű textilporzsákok az apróbb porszemcséket nem tudják megszűrni, és a porszívó várható élettartamát is csökkentik.
A porzsák nélküli modelleket még mindig sokan választják abból a megfontolásból, hogy a porszívó fenntartási-karbantartási költsége alacsonyabb lesz. A vásárlók gyakran megfeledkeznek arról, hogy egy ilyen porszívóban is van egy szűrő, amit rendszeresen tisztítani illetve cserélni kell. Ha valaki mégis ennek a technológiának a szerelmese, arra figyeljen vásárlás előtt, hogy porleválasztó ciklonnal felszerelt porszívót vegyen – ezekben a modellekben a szűrő lassabban tömődik el, ergo ritkábban kell cserélni.

Honnan tudhatom, hogy melyik porzsákot kell használnom?
Az Electrolux egy szabványos méretű porzsákot fejlesztett ki, amelyik valamennyi Electrolux porszívóhoz megfelelő – az S-Bag. Az S-Baggel tovább nincs szüksége arra, hogy megjegyezze a porszívó modellszámát és kódját, csak keresse az S-Bag logót (ide helyezendő). Három féle S-Bag létezik, tisztítási elvárásai függvényében: S-Bag Anti Allergy, S-Bag Classic Long Performance, S-Bag Anti Odour és S-Bag Classic.

Mi a Allergy Plus™?
A Allergy Plus™ névre hallgató nagy hatékonyságú légszűrő a legkisebb, emberi hajszálnál hatszor kisebb átmérőjű porszemcséket, spórákat, polleneket is meg tudja szűrni. Légúti megbetegedésben szenvedőknek, allergiásoknak kifejezetten ajánlott ilyen szűrővel felszerelt porszívók használata, de bárki számára kellemes látvány lesz, ha reggel, az ébredés közben besütő napsugár nem a levegőben táncoló apró porszemcséket világítja meg, hanem az ágy mellett gőzölgő kávét. Léteznek olyan porszívók, amelyekben a többrétegű papírporzsák mellett több Allergy Plus™ szűrő is dolgozik a tökéletesen tiszta kifújt levegőn – allergiásoknak az ilyen porszívó a tökéletes választás.

Honnan tudhatom, hogy mosható-e a szűrő?
Az Electrolux porszívóknál a mosható Allergy Plus™ szűrők kék színű kerettel rendelkeznek. A nem mosható Allergy Plus™ szűrők zöld színű kerettel rendelkeznek.

Milyen gyakran kell tisztítani vagy cserélni a szűrőket?
A szívó szűrőket évente egyszer kell cserélni (vagy kimosni a szűrő típusától függően). Három típusú szívó szűrő létezik: mikrofilteres szűrők, nem mosható Allergy Plus™ szűrők és mosható Allergy Plus™ szűrők. A mikrofilteres szűrőket és a nem mosható Allergy Plus™ szűrőket nem lehet kimosni, ezeket ki kell cserélni. A mosható Allergy Plus™ szűrőket a kezelési útmutató utasításai szerint ki kell mosni.

A motorszűrőt a porzsák nélküli porszívókban akkor kell kicserélni, ha láthatóan elszennyeződött, vagy porzsákos porszívók esetén minden 5. porzsák-csere alkalmával. A motorszűrő nem mosható, ezt mindig ki kell cserélni egy újra.

Ha porzsák nélküli porszívóval rendelkezik, a porgyűjtő tartályt minden 5. kiürítés alkalmával meg kell tisztítani, vagy amikor a szűrő láthatóan piszkos.

 Allergiás vagyok. Milyen porszívót válasszak?
Aki allergiás, mindenképpen válasszon olyan modellt, melyben több, hatékony szűrő van. Ezen kívül legyen szempont a nagy szívóteljesítmény, mert fontos, hogy a szőnyeg mélyéről is alaposan felszippantsa az allergén anyagokat.

 Nem szeretem a zajt. Milyet válasszak? (Ultra Silencer)
Egy jól összerakott készülék csendesen hozza a csúcsteljesítményt. Ez igaz autóra, mosógépre és kiváltképpen a porszívóra, ami takarítás közben sokaknak okoz fejfájást. A készülékek adatlapján fel kell tüntetni a zajszinteket – 3dB különbség azt jeleni, hogy a porszívónk fele annyi zajt fog csapni, de négyszeres-ötszörös eltérések is gyakran előfordulnak! Az UltraSilencer  rendkívül csendes porszívó. 68dB zajszintjével kisebb zajt csap, mint amikor tévét nézünk.

Figyeljünk a környezetre is! Porszívó újrahasznosított anyagból? Energiabarát konstrukciók.
Habár nem a porszívónk lesz a háztartás legnagyobb energiafalója, tudatos vásárlóként válasszunk olyan készüléket, ami a feladatát a legkisebb energiafelhasználással fogja teljesíteni. Az úgynevezett Green vagyis „zöld” porszívók ismérve az alacsony energiaigényű, hatékony motor, valamint az újrafelhasznált anyagok fokozott használata, a műanyag alkatrészekben és a csomagolóanyagban egyaránt. Egy ilyen gép vásárlásával tettünk valamit a környezetünkért – és a kiszolgált készülék megfelelő helyen történő leadása után sem terheltük a világunkat műanyagszeméttel.

 

Porszívók megtekintése

 
Küldés e-mailben

További e-mail címek hozzáadása

E-mail megtekintése Szia! Azt hiszem, ez érdekelni fog!

Bezárás