A tisztaságon túl

Professzionális ruhatisztítás

otthon

Az Electrolux készülékek kíméletesen mossák tisztára a ruhákat: még a legfinomabb anyagból készült holmik is biztonságban vannak a szövetbarát dobban. A ruhák megőrizik frisseségüket és puha tapintásukat, és még hosszú idő után is úgy néznek ki, mintha újak lennének.

Hogyan gondoskodhat kedvenc ruháiról?

Az Outdoor ruhákat sokszor próbára teszi az időjárás. Azonban ha megfelelően gondoskodik róluk, nemcsak szépségüket, de minőségüket is megőrzik, így sokáig viselheti az egyedi technológiával készült darabokat.

Három különböző fajta Helly Hansen dzseki.

Gondoskodás minden rétegről

Ha az időjárással akar dacolni, elengedhetetlen a réteges öltözködés. Egy szél- vagy sídzseki megvéd a hótól, esőtől és széltől. Célszerű polár vagy tollal bélelt aláöltözőt venni alá, ami benntartja a meleget, ahhoz pedig, hogy bőrét szárazon tartsa, viseljen gyapjúból készült holmit. Mivel minden réteg egyformán nélkülözhetetlen, fontos, hogy megfelelően gondoskodjon róluk.

Outdoor kabátok

Helly Hansen szabadidős kabát

Gondoskodjon kabátjáról

Ha sí- vagy vitorlatúrára készül, fontos, hogy megfelelően gondoskodjon outdoor kabátjáról. Ha a vízlepergető képessége már nem az igazi, mossa alacsony hőfokon, és szárítsa meg vasalás előtt. Ha már nem szellőzik elég jól, mosással megtisztíthatja az eltömődött pórusokat, majd szárítás után simítsa át hideg vasalóval. Mindenre van megoldásunk, így biztos lehet benne, hogy ruhái megfelelő törődést kapnak!

Egy frissen mosott Helly Hansen sídzsekijét tartó nő

A kabát hatékonyan küzd az időjárással, az Electrolux mosó- és szárítógépei pedig megfelelően gondoskodnak róla.

Az UltraCare mosógép kijelzőpanelje

Extra öblítés, extra teljesítmény

Ha a dzsekik tisztításakor öblítőt használ, azzal eltömítheti a pórusokat, s ezáltal a kabát veszíthet vízlepergető és szellőző képességéből. Ezért célszerű outdoor ruhákhoz kifejlesztett folyékony mosószerrel átmosni őket, majd extra öblítéssel kimosni belőlük minden felesleges vegyszert – így az outdoor kabátok sokáig megőrzik újszerű állapotukat.

Alacsony hőmérsékletű program egy Electrolux mosógépen
Fontos a megfelelő mosószer

Outdoor kabátja hosszabb ideig megőrzi újszerű állapotát, ha alacsony hőmérsékletű kímélő programon mossa, és outdoor ruhákhoz kifejlesztett folyékony mosószert használ.

Egy sídzsekit felemelő nő
Szárítás alacsony hőfokon

Fontos, hogy kabátjait alacsony hőfokon szárítsa. A víztaszító bevonatot úgy tudja visszaállítani, ha alacsony hőmérsékleten, gőz nélkül, törölközőn keresztül vasalja.

Közelkép egy sídzsekiről
Húzza össze a cipzárakat

Mosás előtt érdemes az összes zsebet kiüríteni, becsatolni a tépőzárakat, és összehúzni a cipzárakat.

Ha szereti, bízza a mosógépre

A SteamSystem mosógépben kedvenc ruhái simogatóan puhák maradnak. A DirectSpray rendszer közvetlenül a szennyes közepébe permetezi a vizet, a speciális dob pedig megóvja a ruhákat a bolyhosodástól. Az OptiSense rendszer automatikusan a töltethez igazítja a mosóprogramot, így a ruhák biztosan nem lesznek túlmosva.

Pehelykabátok

A pehelykabátok tisztítása

A pehelykabátok különleges odafigyelést igényelnek, ezért fontos, hogy megfelelően gondoskodjon róluk. A SteamSystem mosógéppel biztonságosan és kényelmesen tisztíthatja őket: a DirectSpray rendszer közvetlenül a szennyes közepébe permetezi a vizet, a speciális dob pedig megóvja a ruhákat. Ha a DelicareCare szárítógép dobjába még szárítólabdákat is tesz, a tollak nem gyűlnek össze a kabát csücskeiben, így viselés közben egyenletesen melegítenek majd.

Egy frissen mosott tollkabátját csodáló nő

Soha ne mossa kézzel pehelykabátját

A pehelykabátok tisztításakor célszerű mindig gépi mosást választania, mivel csak extra öblítéssel tudja teljesen eltávolítani a felesleges vegyszert a tollakból. A kabátot közvetlenül a mosás után vegye ki a dobból, de kicsavarás helyett fektetve nyomkodja ki belőle a vizet, így a kabát sokáig megőrzi majd eredeti formáját.

Alacsony hőmérsékletű program egy Electrolux mosógépen
Fontos az extra öblítés

Pehelykabátja sokáig újszerű marad, ha langyos vizes, kímélő programon mossa, majd extra öblítéssel az összes felesleges vegyszert eltávolítja belőle.

Közelkép az Electrolux szárítógéphez tartozó szárító labdáról
Szárítólabdák a puhaságért

A pehelykabát szárításakor válasszon közepes hőmérsékletű, hosszú ciklust. Ha szeretné, hogy a ruha szellős és jó illatú legyen, használjon szárítólabdákat. Csak akkor vegye ki a szárítógépből, ha már teljesen megszáradt.

Helly Hansen pehelykabát
Húzza össze a cipzárakat

Ha szeretné megóvni kabátját, tárolja külön a többi szennyes ruháktól, és mossa üres zsebekkel, zárt tépőzárakkal és összehúzott cipzárakkal.

Gyapjúkabátok

Gondoskodás a gyapjú holmikról

Mostantól otthon is biztonságosan és kényelmesen tisztíthatja gyapjúból készült holmikat. Indítson el egy langyos vizes programot, az öblítőt pedig mellőzze. Az összes felesleges mosószer eltávolítása érdekében programozzon be egy extra öblítést is, majd közvetlenül a mosás után szárítsa is meg a holmit, így az sokáig szép és puha marad majd.

Alacsony hőmérsékletű program egy Electrolux mosógépen
Ne mossa együtt a pamut holmikkal

A gyapjú holmikat kizárólag szintetikus, poliészter vagy nejlon anyagú darabokkal mossa együtt, a pamut ugyanis könnyen kibolyhosodhat tőle.

Egy gyapjúkabátot tartó nő
Vasalás helyett használjon gőzt

Soha ne vasalja a gyapjú holmit, inkább válassza a sport- és szintetikus ruhák szárítására alkalmas programot. A gyűrődések eltüntetéséhez állítson be egy gőzölési ciklust.

Közelkép egy gyapjúkabátról
Húzza össze a cipzárakat

Mosás előtt érdemes az összes zsebet kiüríteni, becsatolni a tépőzárakat és összehúzni a cipzárakat.


Hogyan gondoskodjon a klasszikus fehér ingről?

Bár a trendek folyamatosan változnak, a fehér ing örök divat marad. Mostantól még könnyebb lesz elérni, hogy mindig jó formában legyen: fehéren és ropogósan.

Fehér ing ruhacímkével egy nappaliban felakasztva

Alapdarab a gardróbban

A ruhák alapvetően határozzák meg megjelenését. Bár a trendek folyamatosan változnak, a klasszikus fehér ingnek mindig ott a helye a gardróbban. A megfelelő kiegészítőkkel kombinálva lehet elegáns vagy éppen vagány.

Egy frissen mosott, ropogós, fehér inget tartó nő
Mehet a ruhásszekrénybe

Élvezze a a legkorszerűbb mosási technológia előnyeit, hogy ingei mindig frissek és hófehérek maradjanak.

Kigombolt kék ing
Gombolja ki az ingeket

Az ingeket - beleértve a kézelőket és a gallérokat is - gombolja ki mosás előtt. Fontos, hogy betartsa a címkén olvasható tisztítási útmutatót, így ruhái hosszú ideig újszerűek maradnak.

Ropogós, fehér ing
Fehérítse mosás közben

Ha igazán hófehér inget szeretne, használjon fehérítőt tartalmazó mosószert.

Az ábra mutatja, mekkora helyet kell hagynia a ruhák és a dob teteje között
Hagyjon elég helyet

Hagyjon egy kéz szélességnyi távolságot a ruhák és a dob teteje között, így megvédheti a holmikat a túl sok felesleges mosószertől. 

Ropogós, fehér ing fogason
SteamCare

Két mosás között gőzöléssel frissítheti fel ruháit.

Gőzprogramos mosógépek

Wellness az ingeknek

Kedvenc ingeit a mindennapi viselés során sok megpróbáltatás éri, így hamar elveszíthetik friss, ropogós tapintásukat. A gőzprogramos mosógépek wellness funkciójával könnyen újszerűvé varázsolhatja kedvenc ruháit.

Egy ing, amelynek egyik fele puha, másik durva, hogy bemutassuk rajta a ruhák SteamCare funkcióval való gőzölésének hatékonyságát

A gőz ereje

Ha saját szemével szeretne meggyőződni róla, hogyan újítja meg a gőz a ruhákat, akassza ki őket a fürdőben zuhanyzás közben. A magas páratartalom kisimítja az ing gyűrődéseit, és még az anyagát is felfrissíti. Ha mindezt gyorsabban szeretné elérni, próbálja ki az Electrolux gőzprogramos mosógépeit, amelyek mosás nélkül is újszerűvé teszik a holmikat.

Ingvasalás gőzállomás segítségével

Könnyű és biztonságos vasalás

Bár a gőzprogramos mosógépekkel teljesen kiválthatja a vasalást, akkor is érdemes inkább gőzt használnia, ha valamit mégis ki kell vasalnia. Az Electrolux gőzállomások segítenek felgyorsítani a vasalást: gyorsan felmelegednek, és rengeteg gőzt fejlesztenek, hogy Ön egykettőre kisimíthassa a gyűrődéseket, ráncokat.


Hogyan gondoskodhat gyapjú pulóveréről?

Legyen szó akár luxuskabátról, akár mindennapi viseletre szánt pulóverről, nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodjon a gyapjú holmikról. Ha megfogad néhány tanácsot, évekig élvezheti kedvenc ruhája puhaságát.

A gyapjú holmik mosása

Fehér gyapjúpulóver kiteregetve

A Woolmark jóváhagyásával

A Woolmark Apparel Care Green címkével ellátott Electrolux mosó- és szárítógépek a csak kézzel mosható gyapjú holmit is biztonságosan tisztítják, miközben kevesebb energiát használnak fel.

A Woolmark zöld címke
Az UltraCare Eco kijelzőpanel egy hideg vizes mosási ciklust mutat
Hideg mosás

Ha mosógépén nincs gyapjú mosás funkció, válasszon hideg mosás programot a csak kézzel mosható gyapjú holmikhoz, majd mielőtt betenné a dobba, fordítsa ki őket.

Fehér gyapjúpulóver
Gondosan kiválasztott mosószer

Kerülje az erős vegyszereket vagy fehérítőt tartalmazó, esetleg "bio" jelzéssel ellátott, enzimtartalmú mosószereket. A legjobb, ha gyapjú holmikhoz kifejlesztett mosószert használ.

Egy halom gyapjúruha
Helyes tárolás

Szeretné megóvni pulóvereit a kinyúlástól? Tárolja őket összehajtogatva és fektetve. Ha mégis kénytelen őket felakasztani, válasszon kötött holmikhoz való vállfát.

Egy fehér gyapjúpulóver az Electrolux "well cared for" címkéjével

Tartsa formában

Tartsa formában kedvenc pulóverét egy gőzprogramos mosógép Woolmark tanúsítvánnyal rendelkező gyapjú programjával. A Woolmark Green minősítést azok a mosógépek kapják, melyekben biztonságosan lehet mosni azokat a ruhadarabokat is, melyek a címke szerint csak kézzel moshatók, és energiahatékonyság tekintetében is piacvezetők. Így kedvenc pulóvere és gyapjú holmijai megőrzik eredeti formájukat és puhaságukat, mosásról mosásra.

Tegye a gyapjú holmikat is szárítógépbe

Az Electrolux DelicateCare rendszer a ruhák anyagához igazítja a szárítóprogramot, így egyedülállóan kíméletesen szárítja meg őket - még a gyapjú és selyem ruhákat is. A rendszer optimalizálja a dob forgási sebességét és a forgás irányát. Ráadásul a ruhák nem gyűrődnek, mert a dob forgási iránya bizonyos időközönként változik.

Egy kék gyapjúpulóver

Többé már nem csak kézzel mosható

Az Electrolux mosó-szárító gépek a piacon elsőként kapták meg a Woolmark Blue minősítést, a mosó és szárító programokra egyaránt. A Woolmark a világ legnagyobb független gyapjúápolási szövetsége. A Woolmark Blue minősítés azt jelenti, hogy a tanúsítvánnyal rendelkező készülékben biztonságosan mosható és szárítható a gyapjú holmi is. Így a kedvenc pulóverei puhák, melegek és sokáig szépek maradnak.


Hogyan őrizheti meg ruhái élénk, vidám színét?

A színes ruhák hamarabb kifakulhatnak, mint a sötét vagy fehér holmik. De ha odafigyel rájuk, hosszú ideig megőrizhetik élénk színüket.

Vigyen színt az életébe

Vigyen színt az életébe

A színek vidámságot csempésznek a gardróbba, boldogságot a hétköznapokba. A színes ruhák energikusabbá és boldogabbá tesznek. Ugyanakkor idővel kifakulhatnak. Megfelelő gondoskodással, odafigyeléssel és törődéssel azonban megóvhatja ruhái élénk, intenzív, telt színét.

 

A mosószer kiválasztásánál két dologra is érdemes figyelni: legyen hatékony, ugyanakkor legyen kíméletes. A színes ruhákhoz érdemes folyékony vagy gél állagú mosószert választani.

 

 

 

 

1
Válogassa szét a ruháit

Színek szerint válogassa szét a ruhákat – az élénk színű, például lila, piros és narancssárga darabokat moshatja együtt, akárcsak az élénk kék és zöld színű holmikat. Ha van olyan színű ruhája, amit semmivel sem tud összepárosítani, azt mossa ki kézzel, vagy tegye be önmagában a mosógépbe.

2
Szedje ki a foltokat

Fontos, hogy a foltokra is odafigyeljen: mosás előtt ellenőrizze a ruhákat, és a foltokra öntsön egy kis mosószert vagy folteltávolítót, majd áztassa be. Ilyenkor ne mossa túl magas hőfokon a ruhát, mert a folt belesülhet a szövetbe.

3
Fordítsa ki, ha félti

Ha kifordítja mosás előtt a ruhákat, kevésbé fognak bolyhosodni, ugyanis kevésbé sérülnek a szövetszálak. Figyeljen arra is, hogy mindig hagyjon a dobban egy kézfejnyi helyet a ruhák felett. Válasszon kímélő programot, mely alacsony hőfokon mos (maximum 30 °C).

Ultramix

Még azelőtt feloldja a mosószert és az öblítőt a vízben, mielőtt a ruhára permetezi.

UltraM

Alacsony hőfokon is hatékony

Az Electrolux UltraMix rendszer még azelőtt feloldja a mosószert és az öblítőt a vízben, mielőtt a ruhára permetezi. Ettől még tisztábbak és puhábbak lesznek a színes holmik, akár már 30 fokon. Minden UltraCare mosógép UltraMix technológiával gondoskodik ruháiról.

Fontos, hogyan szárítja ruháit 

A színes ruhákat érdemes azonnal kiszedni a gépből, amint lejár a program, mert a nedves ruhák engedhetik színüket. Amikor a ruháit szárítja, inkább az anyagok szerint, és ne a színek alapján válogassa össze a holmikat. A különböző típusú szövetek ugyanis eltérő idő alatt száradnak. Ha erre odafigyel, ruhái nem sérülnek szárítás közben, nem fakulnak ki, és nem is lesznek viseltesek.


Hogyan lesznek újra jó formában a már viseltes ruhák?

Egy jó farmer nemcsak alapdarab, de befektetés is. Ha megfelelően gondoskodik róla, farmerja évről évre jó formában marad.

Gondoskodjon kedvenc farmerjéről

A farmer sok mindent kibír, ha vigyáz rá. Ha festett, koptatott vagy indigó farmert visel, különösen oda kell figyelnie arra, hogyan tisztítja. A lényeg, hogy mindig alacsony hőfokon mossa, és csak addig, amíg feltétlenül szükséges (ne legyen túlmosva!).

Az OptiSense rendszer automatikusan a töltet súlyához igazítja a program hosszát, így biztos lehet benne, hogy soha nem mossa túl a farmereket.

1
Ne hagyja, hogy megfogja a többi ruhát

Mindig válogassa külön a farmereket a fehér vagy pasztell színű holmiktól, mert a farmer könnyen megfoghatja őket. Lehetőség szerint szárítsa őket farmer programon. Így megőrzik színüket, és sokáig jó formában maradnak!

2
Új farmer? Nézze meg a ruhacímkét!

Vannak gyártók, melyek azt ajánlják, hogy első alkalommal kézzel mossa ki farmerét: fordítsa ki, majd öntsön kis mennyiségű folyékony mosószert a vízbe. Hagyja ázni 45 percig, időnként óvatosan nyomkodja át. Végül hideg vízzel alaposan öblítse ki, majd terítse ki száradni.

3
Mosószer a farmerekhez

Figyeljen rá, hogy a farmareket a megfelelő mosószerrel tisztítsa. Sok olyan mosószer van, melyet kifejezetten színes ruhák tisztításához fejlesztettek ki. Farmerek és színes ruhák mosásához használjon folyékony mosószert vagy mosókapszulát.

Ultramix

Még azelőtt feloldja a mosószert és az öblítőt a vízben, mielőtt a ruhára permetezi.

Nemcsak tisztítja, táplálja is a farmert

Az UltraMix rendszer nemcsak tisztítja, de fel is frissíti a farmer anyagból készült ruhákat. A hagyományos mosógépektől eltérően az UltraMix rendszerű mosógépek még azelőtt feloldják a mosószert és az öblítőt a vízben, mielőtt a ruhára permetezik, így nemcsak tisztábbak, de puhábbak is lesznek a holmik.

A farmer is mehet a szárítógépbe