Spenótos szuflé edami sajttal


Egy falat inspiráció

Fogtunk egy marék spenótot éppen azért, mert ennyire megosztó

De hiszünk benne, hogy akinek van is némi ellenérzése a zöld leveles növénnyel szemben, az azonnal elfelejti, amint megkóstolja edámi sajttal megbolondított spenótos szuflénkat. 

Hozzávalók

(4 személyre)

8 dkg vaj + kevés a formák kivajazásához, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 csapott mokkáskanál fehérbors, 2 tojás, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg friss spenót, 10 dkg edami sajt, kevés szerecsendió, őrölt feketebors

Elkészítés

1) Besamell mártást készítünk

Egy közepesen forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és óvatosan hevíteni kezdjük. Több részletben hozzáadjuk a tejet, és csomómentesen elkeverjük. A besamellt sóval, fehérborssal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kész mártást levesszük a tűzről, majd a két tojás sárgáját egyesével alaposan elkeverjük benne.

2) Összeállítjuk a spenótos krémet 

Kevés olajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd rádobjuk a friss spenótot. Rövid ideig pároljuk, majd sóval és borssal fűszerezzük, végül pedig a tojásos besamell-alaphoz keverjük. Egy tálban a két tojásfehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük. A habhoz hozzáöntjük a spenótos besamellt, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. Az edami sajtot kis kockákra vágunk, és ezt is elkeverjük a masszában.

3) Sütés és tálalás

Kivajazunk néhány szufléformát, és belekanalazzuk a spenótos krémet. Kevés gőz hozzáadásával, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük a szuflékat, és azonnal, forrón szervírozzuk.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.