Sertés rilette karamellizált hagymával


Egy falat inspiráció

Most is egy igazi téli finomsággal készültünk

Szigorúan azoknak, akik mernek NEM diétázni...

Hozzávalók

50 dkg sertéslapocka, 15 dkg mangalica sertészsír, 15 dkg libazsír, 2 dl száraz fehérbor, 3 dl zöldségalaplé, 2 db babérlevél (lehetőleg friss), 4-5 gerezd fokhagyma, 10 szem borókabogyó, 1 evőkanál cukor, 1,5 fej vöröshagyma, 2-3 ág rozmaring

Elkészítés

1) Megsütjük a húst 

A sertéslapockát megtűzdeljük a fokhagymával és a rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk, és egy magasabb falú sütőtepsibe helyezzük. A húst a felforrósított sertészsírral leforrázzuk, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Az elősütött húst egy lábasba helyezzük, leöntjük a tepsiben maradt zsírral, majd hozzáadjuk a libazsírt, egy félbevágott vöröshagymát, a fehérbort és a zöldségalaplevet. Borókabogyóval, babérlevéllel fűszerezzük, és lefedve, kis lángon pároljuk 3 órán keresztül. 

2) Karamellizáljuk a hagymát

Az elkészült puha húst két villa segítségével rostjaira szedjük, visszarakjuk egy lábasba, és egy szűrőn keresztül hozzáadjuk a boros-alapleves zsírt. Egy forró serpenyőben olajon cukrot karamellizálunk, és hozzáadunk fél fej szeletekre vágott hagymát. Fehérborral, sóval puhára pároljuk, majd ezt is hozzáadjuk a húshoz, és finoman összekeverjük.

3) Tálaljuk

A szaftos, húsos, hagymás krémet porcelántálkába kanalazzuk, rozmaringággal és borókabogyóval díszítjük, és az egészet leöntjük olvadt libazsírral. Tökéletes téli csemege, hűtőszekrényben két hétig is eláll, íze pedig az idő előrehaladtával egyre finomabb lesz.

Egy falat inspiráció

Havonta új recept-videókkal várjuk, és megmutatjuk, hogyan lehet a jól ismert alapanyagokból izgalmas és finom ételeket készíteni. Ha kedvet kapott valamelyik finomsághoz, készítse el Ön is otthon.