Citromkrémes pite

Éltető citrom

Aranyságra, krémes boldogság

Ez a pite mindig mosolyt csal az arcokra.

A citromos-habos pite hozzávalói

(20 cm széles pitéhez)

Patè sucree

50 g porcukor, 130 g vaj, 180 g liszt, 10 g víz

A krémhez

25 g liszt, 170 g cukor, 100 g citromlé, 2 tojás, 1 tojássárgája

1 g só

1 citrom reszelt héja

Habcsók

2 tojásfehérje, 100 g cukor, 35 g víz

Elkészítés

Egy pék az Electrolux Assistent használatával ízletes süteményt készít

1) Süsse meg a patè sucrée-t (édes pite)

Az előkészítő műveletekhez használja az Electrolux Assistent-et, hogy a lisztből, a porcukorból és a vajból zsemlemorzsára emlékeztető állagú elegyet hozzon létre. Adjon hozzá vizet, és keverje, amíg a tészta összeáll. Formáljon cipót a tésztából, és fedje le műanyag fóliával. Hagyja pihenni 20 percig. Ezután melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.

Electrolux Kitchen Assistent konyhai robotgép
Ismerje meg az Assistent konyhai robotgépet

Turmixoljon és dagasszon egyéni elképzelései szerint a maximális siker érdekében. Az Assistent konyhai robotgép megkönnyíti a nehéz munkát, így több ideje jut a szórakoztatóbb részre.

Az Electrolux pékje óvatosan megtölti a tepsit a pite tésztájával

2) Süsse meg a patè sucrée-t (édes pite)

Enyhén lisztezett felületen, sodrófa segítségével nyújtsa ki a tésztát. Bélelje ki a tésztával a 20 cm oldalú kivehető aljú sütőforma alját és oldalait. Ne felejtse el levágni a széleket. A kibélelt formát tegye 30 percre a hűtőbe. A tésztával bélelt forma most készen van. Tegye a tortát a sütőbe, és süsse 10 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül. Helyezze át az egyik oldalra.

A citromos habcsók összetevői kiterítve, sütésre készen

3) Készítse el a habcsókot

A habcsók elkészítéséhez egy serpenyőben keverje össze a cukrot vízzel, és forralja fel. Miután felforrt, csíptessen cukorhőmérőt a serpenyőre. Amikor a szirup hőmérséklete eléri a 110 °C-ot, közepes fokozaton verje fel a tojásfehérjét. Amikor a hőmérséklet eléri a 120 °C-ot, vegye le a serpenyőt a tűzről. Indukcióval könnyen és gyorsan elérheti ezt a magas hőmérsékletet. Lassan csorgatva öntse a forró szirupot a felvert tojásfehérjéhez.

Az Electrolux egyik séfje lassan adagolja a habcsók hozzávalóit

4) Tökéletesítse a habcsókot

A tojás csomósodásának megelőzése érdekében győződjön meg róla, hogy folyamatosan keveri a habcsók alapanyagát. Miután hozzáadta a szirupot, keverje tovább mindaddig, amíg a tálat érintésre hűvösnek érzi, és a habcsók alapanyaga 37 °C-ra hűl.

Az Electrolux pékje összekeveri a betöltött hozzávalókat

5) Készítsen citromkrémet

A csodálatos, lágy citromtöltelék érdekében keverje a citromhéjat és a citrom levét a liszthez. Egy másik tálban keverje össze a tojásokat, a tojássárgáját, a sót és a cukrot. Azután óvatosan keverje össze a kétféle masszát. Habverő feltéttel keverje, míg könnyű krémet kap, majd öntse a megsült pitetésztába.

Egy cukrász a lágy habcsók keverékkel kidíszíti a citromos-habos pite tetejét

6) A zamatos citrom színe garantált

Öntsön 100 ml vizet a gőzsütő tartályába. Állítsa a gombot a PlusSteam jelre, és melegítse a sütőt 150 °C-ra. Nyomja meg a PlusSteam gombot, és tegye be a süteményt. Süsse 20 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül. Hagyja teljesen kihűlni a citromos pitét, és díszítse a habbal. Miért ne használná a cukrászfáklyát a hab karamellizálására és színezésére?