Crème brûlée

Pompás puding

Híresen roppanós

Egy klasszikus azoknak, akik meg szeretnék édesíteni az életüket.

A crème brûlée hozzávalói

(Öt darab 100 g-os adaghoz)

400 g zsíros tejszín, 6 tojássárgája, 80 g cukor, egy vaníliarúd (a kikapart belseje)

Elkészítés

A cukrász összekeveri a puding hozzávalóit

1)Dolgozza össze a krémet

Keverje össze az Assistent konyhai robotgéppel a cukrot, a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét, valamint a tojássárgákat mindaddig, míg teljesen el nem elegyednek. Vagy szánjon rá némi extra időt, és keverje össze kézzel. Majd öntse sütésálló sütőformába.

Electrolux Kitchen Assistent konyhai robotgép
Ismerje meg az Assistent konyhai robotgépet

Turmixoljon és dagasszon egyéni elképzelései szerint a maximális siker érdekében. Az Assistent konyhai robotgép megkönnyíti a nehéz munkát, így több ideje jut a szórakoztatóbb részre.

Egy cukrász a puding elkészítéséhez beállítja a sütőt a PlusSteam opcióra

2) Készítse elő a sütőt

Ennek a fontos desszertnek a sütése során használt gőz megőrzi az enyhe vaníliaízt és a krém állagát. Egyszerűen csak öntsön 100 ml vizet a gőzsütő tartályába. Állítsa a gombot a PlusSteam jelre, melegítse a sütőt 120 °C-ra, és nyomja meg a PlusSteam gombot. Ezután dőljön hátra, és lazítson 5 percig.

Egy pék karamelldíszítést fúj a crème brûlée tetejére a karamellizáló pisztollyal

3) Beállít, beszór, perzsel

Öt perc múlva, miután előmelegedett a sütő, a crème brûlée-t már be is teheti sülni. Süsse 30 percig, vagy addig, amíg a krém közepe még enyhén remeg. Ezután minimum 3 órán keresztül hagyja pihenni a hűtőben, hogy megszilárduljon. Szórjon kristálycukrot a crème brûlée tetejére, és kézi cukrászfáklyával karamellizálja rá a cukrot. Ettől lesz a puding olyan híresen roppanós. Jó étvágyat!