Sült sajttorta

Selymes töltelék

Ropogós tészta

A lágy és krémes sajttorta maga a tökéletes kényeztetés.

Hozzávalók

(16 cm átmérőjű sajttortához)

A tésztához

100 g graham keksz, 2 evőkanál cukor, 60 g vaj (olvasztott)

A töltelékhez

500 g krémsajt, 2 evőkanál finomliszt, 3 közepes tojás, 40 ml zsíros tejszín, 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

A ropogós tészta alap elkészítése

1) Készítsen ropogós tésztát

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra, majd robotgépben törje a Graham-kekszet morzsásra. Egy Electrolux botmixer mini aprítójában pillanatok alatt ledarálhatja a kekszet. Keverje el a morzsát az olvasztott vajjal és a cukorral, majd töltse a keveréket egy 16 cm átmérőjű kerek tortaformába. Süsse 180 °C-on 10 percig, így lesz finom és ropogós a tészta.

Electrolux többfunkció botmixer
Bízza a munka nehezét a robotgépre!

A sajttorta ropogós tésztájától a krémes levesekig sok mindent elkészíthet az Electrolux botmixerekkel.

A PlusSteam funkció beállítása

2) Készítse el a tölteléket

Keverje krémesre a sajtot, majd adja hozzá a cukrot, a vaníliakivonatot, a lisztet és a tojást. Öntsön 100 ml vizet a PlusSteam sütő aljába, a medencébe. Állítsa a programválasztó gombot a PlusSteam funkcióra, melegítse a sütőt 180 °C-ra, és nyomja meg a PlusSteam gombot. Várjon öt percet (addig a sütő gőzt generál az aljába töltött vízből).

Egy pék, aki kapcsos tortaformába önti a sima sajttorta keveréket, ami már mehet is a sütőbe

3) Süsse készre a sajttortát

Öntse a tölteléket a kekszes alapra, és süsse 15 percig a 180 °C-re előmelegített sütőben. Majd vegye le a hőmérsékletet 120 °C-ra, és süsse még 25 percig. Akkor jó, amikor kissé megszilárdul a sajtkrém, de a közepe még remeg, mint a lágy puding. Vegye ki a sütőből, és tegye egy rácsra. Hagyja teljesen kihűlni. Amikor már olyan sima, mint a selyem, vágja szeletekre, díszítse ízlése szerint, és tálalhatja is.